Tort popular, ca la bunica acasa! E gata imediat!


Acest tort popular cu foi fragede si crema, este o prajitura simpla si buna, ca de altfel toate prajiturile de casa.

 

Ingrediente
Galbenus de ou - 4
Untura - 1 lingura
Miere - 3 linguri
Zahar - 8 linguri (pentru blat) + 2 pahare de 150 g (pentru crema)
Bicarbonat - 1 lingurita
Zeama de lamaie
Faina - 450- 500 g
Albus de ou - 4
Marmelada - 1 lingura
Freci galbenusurile cu zaharul pana se dubleaza cantitatea si zaharul se topeste. Adaugi untura, mierea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amesteci pana obtii o coca potrivita. Imparti coca in 5 bilute din care faci 5 foi pe dosul tavii de tort, unsa cu putina untura de fiecare data cand intinzi cate o foaie. Coci fiecare foaie circa 15 minute.
Pregatesti crema asa: Bati albusurile cu zaharul pana se intaresc si adaugi lingura de marmelada. Trebuie sa bati foarte bine aceasta crema, caci altfel scade din volum. Dupa ce s-au copt foile si s-au racit, le umpli cu aceasta crema si poti folosi crema si pentru decorare sau poti lasa tortul simplu pentru a se vedea foile si crema.
Sugestie: Pentru un tort mai mare iti trebuie pentru blat: 6 galbenusuri, 2 linguri untura, 4 linguri miere, 9 linguri zahar, 2 lingurite bicarbonat si faina cat cuprinde, putin mai multa decat in cazul tortului mai mic. Pentru crema iti trebuie: 6 albusuri, 2 pahare de 150 g pline cu varf de zahar, 1-2 linguri marmelada.
Sursa

Ingrediente

Galbenus de ou - 4
Untura - 1 lingura
Miere - 3 linguri
Zahar - 8 linguri (pentru blat) + 2 pahare de 150 g (pentru crema)
Bicarbonat - 1 lingurita
Zeama de lamaie
Faina - 450- 500 g
Albus de ou - 4
Marmelada - 1 lingura

Freci galbenusurile cu zaharul pana se dubleaza cantitatea si zaharul se topeste. Adaugi untura, mierea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, faina si amesteci pana obtii o coca potrivita. Imparti coca in 5 bilute din care faci 5 foi pe dosul tavii de tort, unsa cu putina untura de fiecare data cand intinzi cate o foaie. Coci fiecare foaie circa 15 minute.

Pregatesti crema asa: Bati albusurile cu zaharul pana se intaresc si adaugi lingura de marmelada. Trebuie sa bati foarte bine aceasta crema, caci altfel scade din volum. Dupa ce s-au copt foile si s-au racit, le umpli cu aceasta crema si poti folosi crema si pentru decorare sau poti lasa tortul simplu pentru a se vedea foile si crema.

Sugestie: Pentru un tort mai mare iti trebuie pentru blat: 6 galbenusuri, 2 linguri untura, 4 linguri miere, 9 linguri zahar, 2 lingurite bicarbonat si faina cat cuprinde, putin mai multa decat in cazul tortului mai mic. Pentru crema iti trebuie: 6 albusuri, 2 pahare de 150 g pline cu varf de zahar, 1-2 linguri marmelada.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Elena Ionescu s-a iubit nebunește cu un cunoscut om de televiziune! El e cel care "a făcut-o femeie” pe Faimoasa de la Survivor!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri