Tort pentru aniversări, cu vișine, cireșe, caise și mentă, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Este un deliciu, este senzație și o să vă placă foarte mult.”

Tort pentru aniversări, cu vișine, cireșe, caise și mentă, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Este un deliciu, este senzație și o să vă placă foarte mult.”
Tort pentru aniversări, cu vișine, cireșe, caise și mentă, rețeta pregătită de chef Roxana Blenche. “Este un deliciu, este senzație și o să vă placă foarte mult.”

Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, cum pregătește un tort perfect pentru aniversări.

Este aproape vară, așa că fructele de sezon și-au făcut deja apariția în piețe și magazine, perfecte pentru un desert delicios. Roxana Blenche a explicat cum pregătește un tort aniversar și începe prin a face blatul, pentru care sunt extrem de importante cantitățile.

Ingrediente blat:

  • 7 linguri făină albă
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • 8 albușuri
  • 8 gălbenușuri
  • Sare
  • 12 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri bere sau apă mineral
  • 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente cremă:

  • 500 grame mascarpone
  • 400 grame iaurt grecesc
  • 100 grame zahăr
  • 3 plicuri de zahăr vanilat
  • 10 foi gelatină

Decor:

  • Glazură de ciocolată amară
  • Vișine
  • Cireșe
  • Caise
  • Frunze de mentă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

“Vă prezint o rețetă de tort delicios pe care o puteți face pentru zilele de naștere, așa că avem nevoie de 7 linguri de făină alba, un plic de praf de copt și 2 linguri de cacao pe care le-am amestecat foarte bine. Între timp, separăm și 8 ouă. Avem 8 albușuri, peste care am pus un praf de sare și am adăugat 12 linguri de zahăr treptat și le-am bătut foarte bine până a devenit o bezea.

După care am trecut la cele 8 gălbenușuri peste care am adăugat 2 linguri de ulei de floarea soarelui și 3 linguri de bere sau apă minerală. Am adăugat și 2 linguri de zahăr normal și 3 plicuri de zahăr vanilat. Am început să le bat bine cu mixerul. După ce am bătut compoziția, o transferăm peste compoziția de albuș. Trebuie să avem răbdare, ca blatul să fie foarte aerat.
După ce am incorporat treptat în gălbenuș, adăugăm treptat și făina cu ajutorul unei site, cu cacao și praful de copt. M-a ajutat și Cătălin, a luat tava de copt, a uns, a pus hârtie de copt și a presărat făină. Am turnat compoziția, am pus cuptorul la 180 de grade, am pus blatul pentru 40-45 de minute, după care l-am răcit complet.”,
a povestit Roxana Blenche.

Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru tort?

Citește și: Cum pregătește Roxana Blenche nuga de casă și ce trebuie să știm despre desertul copilăriei: „Nu se pune la frigider, ci la temperatura din casă sau din cămară.”

Citește și: Prăjitură imperială, cu două blaturi, cremă de ciocolată și nucă, desertul pregătit de Roxana Blenche. “O prăjitură senzațională, cremoasă și delicioasă, cu diferite texturi.”

Cât blatul este la cuptor, apoi la răcit complet, Roxana Blenche  pregătește crema, siropul, glazura și fructele de care are nevoie pentru decor. “Între timp, am amestecat 500 de grame de mascarpone cu 400 de grame de iaurt grecesc, 100 grame de zahăr și 300 de grame zahăr vanilat. Le-am bătut foarte bine, am adăugat 10 foi de gelatine pe care le-am hidratat cu apă rece, după care le-am topit în cuptorul cu microunde și le-am pus.

Am luat blatul, l-am tăiat în 3, am pus prima bază, am făcut și un sirop. Siropul se face din 500 ml apă cu 100 g zahăr, pe foc.

Citește și: Surpriză seducătoare pentru băieții din „Casa iubirii”! Aflați ce le-au pregătit fetele în ediția incendiară de sâmbătă, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Doctoriță ucisă de iubit, tot medic! Au urmat zile întregi de chin pentru femeie. Cei doi lucrau la același spital- stirilekanald.ro

Am însiropat bine blatul, am pus crema pe care am adăugat-o într-un poș. Am folosit vișine și cireșe și am scos sâmburii. Am mers și cu celelalte două blaturi. După care la bain-marie am topit 100 grame de ciocolată amăruie cu 3 linguri de floarea soarelui. Am turnat deasupra, am lăsat să se răcească timp, după care, cu ajutorul poșului, am mai adăugat puțină cream să pot să îmi așez fructele de decor. Am luat cireșe, coacăze, caise, frunze de mentă și uitați cum arată. Este un deliciu, este senzație și o să vă placă foarte mult.”, a mai povestit Roxana Blenche.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este secretul Roxanei Blenche, pentru aluatul de cornulețe? "Din acest aluat să știți că puteți face și cornulețe cu magiun și cu nucă și bezea!"

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Disperare fără margini. Cine este reputatul cadru didactic care și-a pus capăt zilelor într-un gest extrem. Tragedia care a avut loc în plină stradă a cutremurat martorii

Cum s-a oficializat relația dintre Răzvan și Irina Fodor și motivul pentru care nu este adeptul cererilor în căsătorie cu public. “Mi se pare mai cinstită pentru că nu o iei prin surprindere.”

Cine este și câți ani are Şeyda Akova Balcıoğlu, care joacă rolul Afife în serialul Pierduți în dragoste! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră

VIDEO Rezultate BAC 2025: La ce oră se publică notele pe edu.ro?


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies