Roxana Blenche a explicat, pas cu pas, cum pregătește un tort perfect pentru aniversări.
Este aproape vară, așa că fructele de sezon și-au făcut deja apariția în piețe și magazine, perfecte pentru un desert delicios. Roxana Blenche a explicat cum pregătește un tort aniversar și începe prin a face blatul, pentru care sunt extrem de importante cantitățile.
Ingrediente blat:
- 7 linguri făină albă
- 1 praf de copt
- 2 linguri cacao
- 8 albușuri
- 8 gălbenușuri
- Sare
- 12 linguri zahăr
- 2 linguri ulei
- 3 linguri bere sau apă mineral
- 2 plicuri zahăr vanilat
Ingrediente cremă:
- 500 grame mascarpone
- 400 grame iaurt grecesc
- 100 grame zahăr
- 3 plicuri de zahăr vanilat
- 10 foi gelatină
Decor:
- Glazură de ciocolată amară
- Vișine
- Cireșe
- Caise
- Frunze de mentă
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
“Vă prezint o rețetă de tort delicios pe care o puteți face pentru zilele de naștere, așa că avem nevoie de 7 linguri de făină alba, un plic de praf de copt și 2 linguri de cacao pe care le-am amestecat foarte bine. Între timp, separăm și 8 ouă. Avem 8 albușuri, peste care am pus un praf de sare și am adăugat 12 linguri de zahăr treptat și le-am bătut foarte bine până a devenit o bezea. După care am trecut la cele 8 gălbenușuri peste care am adăugat 2 linguri de ulei de floarea soarelui și 3 linguri de bere sau apă minerală. Am adăugat și 2 linguri de zahăr normal și 3 plicuri de zahăr vanilat. Am început să le bat bine cu mixerul. După ce am bătut compoziția, o transferăm peste compoziția de albuș. Trebuie să avem răbdare, ca blatul să fie foarte aerat. După ce am incorporat treptat în gălbenuș, adăugăm treptat și făina cu ajutorul unei site, cu cacao și praful de copt. M-a ajutat și Cătălin, a luat tava de copt, a uns, a pus hârtie de copt și a presărat făină. Am turnat compoziția, am pus cuptorul la 180 de grade, am pus blatul pentru 40-45 de minute, după care l-am răcit complet.”, a povestit Roxana Blenche.
Cum pregătește Roxana Blenche crema pentru tort?
Cât blatul este la cuptor, apoi la răcit complet, Roxana Blenche pregătește crema, siropul, glazura și fructele de care are nevoie pentru decor. “Între timp, am amestecat 500 de grame de mascarpone cu 400 de grame de iaurt grecesc, 100 grame de zahăr și 300 de grame zahăr vanilat. Le-am bătut foarte bine, am adăugat 10 foi de gelatine pe care le-am hidratat cu apă rece, după care le-am topit în cuptorul cu microunde și le-am pus. Am luat blatul, l-am tăiat în 3, am pus prima bază, am făcut și un sirop. Siropul se face din 500 ml apă cu 100 g zahăr, pe foc.
Am însiropat bine blatul, am pus crema pe care am adăugat-o într-un poș. Am folosit vișine și cireșe și am scos sâmburii. Am mers și cu celelalte două blaturi. După care la bain-marie am topit 100 grame de ciocolată amăruie cu 3 linguri de floarea soarelui. Am turnat deasupra, am lăsat să se răcească timp, după care, cu ajutorul poșului, am mai adăugat puțină cream să pot să îmi așez fructele de decor. Am luat cireșe, coacăze, caise, frunze de mentă și uitați cum arată. Este un deliciu, este senzație și o să vă placă foarte mult.”, a mai povestit Roxana Blenche.