Tort Matcha cu glazura de ciocolata! Te vei indragosti de reteta asta!


Blatul este infuzat cu ceai verde delicios si are glazura de ciocolata alba. Toate prietenele tale vor fi impresionate de reteta.

 

Ingrediente
Pentru blat
200g unt
200g zahar
4 oua, separate
200g faina
1 lingurita praf de copt
3 lingurite pudra matcha
Pentru crema
4 albusuri de ou
300g zahar farin
400g unt nesarat
300g ciocolata alba topita
Mod de preparare
Bate bine untul moale si zaharul pana cand obtii un amestec pufos. Separa ouale, batand galbenusurile in amestecul de unt si punand albusurile intr-un vas curat. Poti subtia aluatul cu lapte, apoi adauga faina, praful de copt si pudra matcha.
Bate albusurile de ou, apoi incoporeaza in aluat in doua transe. Vei obtine aluat pentru doua blaturi.
Pune intr-o tava unsa cu unt si niveleaza. Coace primul blat timp de 45 de minute, sau pana cand o scobitoare iese curata. Repeta cu al doilea blat. Taie fiecare blat in doua.
Pentru crema, bate albusurile de ou cu zaharul pudra intr-un vas deasupra unui alt vas cu apa calda, paana cand zaharul este indeajuns de cald pentru a se dizolva. Verifica sa aiba o textura fina.
Indeparteaza de pe goc si bate bine pentru a forma o spuna tare. Adauga untul taiat in bucati la temperatura camerei in timp ce bati. Topeste ciocolata alba la microunde, apoi incorporeaza. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pune crema intre fiecare dintre cele patru blaturi si adauga un strat si deasupra. Tine la frifider timp de o ora.
sursa

Ingrediente

Pentru blat


200g unt
200g zahar
4 oua, separate
200g faina
1 lingurita praf de copt
3 lingurite pudra matcha

Pentru crema

4 albusuri de ou
300g zahar farin
400g unt nesarat
300g ciocolata alba topita

Mod de preparare

Bate bine untul moale si zaharul pana cand obtii un amestec pufos. Separa ouale, batand galbenusurile in amestecul de unt si punand albusurile intr-un vas curat. Poti subtia aluatul cu lapte, apoi adauga faina, praful de copt si pudra matcha.

Bate albusurile de ou, apoi incoporeaza in aluat in doua transe. Vei obtine aluat pentru doua blaturi.

Pune intr-o tava unsa cu unt si niveleaza. Coace primul blat timp de 45 de minute, sau pana cand o scobitoare iese curata. Repeta cu al doilea blat. Taie fiecare blat in doua.

Pentru crema, bate albusurile de ou cu zaharul pudra intr-un vas deasupra unui alt vas cu apa calda, paana cand zaharul este indeajuns de cald pentru a se dizolva. Verifica sa aiba o textura fina.

Indeparteaza de pe goc si bate bine pentru a forma o spuna tare. Adauga untul taiat in bucati la temperatura camerei in timp ce bati. Topeste ciocolata alba la microunde, apoi incorporeaza. Lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Pune crema intre fiecare dintre cele patru blaturi si adauga un strat si deasupra. Tine la frifider timp de o ora.

sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Carmen Harra a prevăzut pandemia de coronavirus. Ce spunea că se va întâmpla cu România

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri