Tortul de cheesecake cu cafea se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort de cheesecake cu cafea.
Rețetă de Tort de cheesecake cu cafea
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!
Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 400 g de biscuiți cu cacao
- 250 g de unt
ingrediente pentru crema de brânză
- 800 g de cremă de brânză
- 7 linguri de zahăr granulat
- 200 ml de smântână pentru frișcă
- o esență de vanilie
- o linguriță de gelatina
- 3 linguri de apă
- 3 linguri de cafea instant
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara blatul pentru tort. Așadar, vom zdrobi biscuiții în robotul de bucătărie sau îi vom introduce într-o pungă de plastic, pentru ca ulterior să îi batem cu un făcăleț sau cu un obiect dur, astfel încât să fie cât mai sfărâmați cu putință.
- În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, rotundă, cu fundul detașabil, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom adăuga și blatul nostru direct în tavă, pe toată suprafața sa, iar ulterior vom presa compoziția cu ajutorul unui pahar, astfel încât întreaga compoziție să formeze blatul nostru pentru tort. Tava se va pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute, timp în care vom pune și gelatina într-un bol de dimensiuni potrivite, să se dizolve în apă, timp de aproximativ 10 minute.
- Acum a venit momentul să pregătim și crema noastră pentru tort, astfel încât vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom bate, pentru început, crema de brânză alături de zahărul granulat, dar și esența de vanilie. Amestecăm bine toate aceste ingrediente pentru a se omogeniza. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom bate și smântâna pentru frișcă, alături de lingurile de cafea instant, însă abia după ce s-a format frișca noastră, dar s-a și întărit. Amestecăm cele 2 ingrediente pentru a se încorpora ulterior cât mai bine cu putință.
- Odată ce gelatina noastră este gata, o vom pune în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 secunde, iar apoi a venit timpul să amestecăm cele 2 compoziții preparate în boluri diferite, la care vom adăuga ulterior și gelatina, odată ce le-am încorporat foarte bine, apoi totul se amestecă cu ajutorul unei spatule.
- Acum că și crema noastră este gata, vom scoate tava cu blatul din frigider, și vom turna și crema de cafea în tavă, de asemenea o vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ajungă pe toată suprafața blatului într-un strat cât mai egal cu putință, iar apoi vom pune din nou tava la frigider timp de cel puțin 2 ore.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, vom orna tortul nostru cu frișcă și gem de fructe sau orice altceva dorim, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.