Tort de cheesecake cu cafea. Rețetă pas cu pas pentru un desert care te va incânta simțurile!

retete de gustare
Tort de cheesecake cu cafea

Tortul de cheesecake cu cafea se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Tort de cheesecake cu cafea.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos Tort de cheesecake cu cafea, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort de cheesecake cu cafea 

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute

Citește și: Friptură de vită și spanac. O adevărată delicatesă, exact ca la restaurant!

tort de cheesecake
Tort de cheesecake cu cafea[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pandișpan cu zmeură. Aromele fructate se întâlnesc într-un desert delicios!

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- o ora si 30 de minute

Rețeta este pentru 6 persoane 

retete pentru desert
Tort de cheesecake cu cafea[Sursa foto: freepik]

Ingrediente 

Ingrediente pentru blat 

  • 400 g de biscuiți cu cacao 
  • 250 g de unt 

ingrediente pentru crema de brânză 

Citește și: Iasmina dă cărțile pe față după ce a intrat în Casa Iubirii! „Pot să fiu cam nesimțită” Cum au reacționat concurenții la declarațiile sale- kanald.ro

Citește și: Ucisă și îngropată pe câmp! Părinții Teodorei o plâng cu lacrimi amare: „Tremură carnea pe mine”- stirilekanald.ro

  • 800 g de cremă de brânză 
  • 7 linguri de zahăr granulat 
  • 200 ml de smântână pentru frișcă 
  • o esență de vanilie 
  • o linguriță de gelatina 
  • 3 linguri de apă 
  • 3 linguri de cafea instant 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele

menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete de prajituri de casa
Tort de cheesecake cu cafea[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare 

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă, este să începeți prin a prepara blatul pentru tort. Așadar, vom zdrobi biscuiții în robotul de bucătărie sau îi vom introduce într-o pungă de plastic, pentru ca ulterior să îi batem cu un făcăleț sau cu un obiect dur, astfel încât să fie cât mai sfărâmați cu putință.
    Abia când am obținut consistența dorită, vom topi untul, pe care ulterior îl vom amesteca cu biscuiții din pungă sau din robotul de bucătărie. Va trebui să obținem un blat sfărâmicios și potrivit pentru tortul nostru.
  2. În continuare, vom avea nevoie de o tavă de dimensiuni mai mari, rotundă, cu fundul detașabil, pe care vom așeza hârtie de copt, iar ulterior vom adăuga și blatul nostru direct în tavă, pe toată suprafața sa, iar ulterior vom presa compoziția cu ajutorul unui pahar, astfel încât întreaga compoziție să formeze blatul nostru pentru tort.
    Tava se va pune în frigider timp de aproximativ 30 de minute, timp în care vom pune și gelatina într-un bol de dimensiuni potrivite, să se dizolve în apă, timp de aproximativ 10 minute. 
  3. Acum a venit momentul să pregătim și crema noastră pentru tort, astfel încât vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom bate, pentru început, crema de brânză alături de zahărul granulat, dar și esența de vanilie. Amestecăm bine toate aceste ingrediente pentru a se omogeniza. Separat, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom bate și smântâna pentru frișcă, alături de lingurile de cafea instant, însă abia după ce s-a format frișca noastră, dar s-a și întărit. Amestecăm cele 2 ingrediente pentru a se încorpora ulterior cât mai bine cu putință. 
  4. Odată ce gelatina noastră este gata, o vom pune în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 10 secunde, iar apoi a venit timpul să amestecăm cele 2 compoziții preparate în boluri diferite, la care vom adăuga ulterior și gelatina, odată ce le-am încorporat foarte bine, apoi totul se amestecă cu ajutorul unei spatule. 
  5. Acum că și crema noastră este gata, vom scoate tava cu blatul din frigider, și vom turna și crema de cafea în tavă, de asemenea o vom nivela cu ajutorul unei spatule astfel încât să ajungă pe toată suprafața blatului într-un strat cât mai egal cu putință, iar apoi vom pune din nou tava la frigider timp de cel puțin 2 ore. 
  6. După acest interval de timp, vom scoate tava din frigider, vom orna tortul nostru cu frișcă și gem de fructe sau orice altceva dorim, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

tort de cheesecake cu cafea
Tort de cheesecake cu cafea[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Masca cu scorțișoară pentru păr, ideală pentru sezonul rece! Trucul minune pentru creșterea podoabei capilare

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Dezvăluirea sfâșietoare pe care Helmut Duckadam i-a făcut-o lui Mitică Dragomir, despre situația financiară! Abia și-a putut stăpâni lacrimile când și-a auzit prietenul spunând asta: „M-am simțit eu umilit”

Cum și-a luat Adrian Enache rămas-bun de la Helmut Duckadam. Gestul artistului îți sfâșie inima

Tot ce trebuie să știi pentru a purta rujuri închise cu încredere. Cum să arăți fabulos în fiecare zi

Daniel, dezamăgit de reacțiile fetelor din Casa iubirii! „Nu poți să obligi pe nimeni să te placă!” Iată ce anume l-a deranjat pe noul concurent și către cine a lansat reproșuri aprige

De ce s-a împușcat în cap polițistul Ionuț Cobzaru. Problemele care l-au împins la gestul extrem


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies