Tort de biscuiti pregatit cu un strat de mere, un strat de crema de vanilie si acoperit cu multa frisca.
Ingrediente
500 g biscuiti obisnuiti
4-5 mere potrivit de mari
3 linguri zahar
scortisoara
Crema de vanilie
400 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri zahar
30 g amidon
esenta de vanilie
Frisca pentru decor- optional
Se prepara mai intai crema de vanilie.
Aceasta poate fi inlocuita cu o budinca la plic, daca va grabiti si vreti sa fie totul si mai usor.
Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare.
Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu,cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema de vanilie se lasa sa se raceasca asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pentru a evita formarea crustei.
Stratul de mere
Se rad merele, se amesteca cu zaharul si scortisoara, apoi se pun la calit pana cand se inmoaie. Se lasa putin sa se racoreasca.
Asamblarea tortului
Se asaza mai intai un strat de biscuiti, se intinde crema de vanilie, se acopera cu un alt strat de biscuiti si se asaza umplutura de mere.
Se acopera totul cu un ultim strat de biscuiti.
Tortul poate fi lasat ca atare sau poate fi imbracat in frisca.Se lasa la frigider pana cand se raceste bine, apoi se poate servi.
Sursa: TrueDelights.ro