Tort cu trei feluri de ciocolata! Nu ai mancat nimic mai bun!


Tort cu trei feluri de ciocolata! Nu ai mancat nimic mai bun!

Tortul cu trei feluri de ciocolata este o reteta de tort deosebit ce merita a fi incercat cu siguranta.

 

Ingrediente
Blatul de ciocolata:
60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare
Mousse de ciocolata alba:
125 ml de smantana lichida dulce eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina 1 foaie
300 ml frisca neindulcita
Mousse
de ciocolata cu lapte:
125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta
Mousse de ciocolata amaruie:
125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina
Mod de preparare
Blatul de ciocolata:
Amestecati
bine migdalele, 60 g zahar pudra si cacao.
Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin -40 gr.
Turnati compozitia, cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasati-o la cuptor 15 minute.
Imediat ce ati scos blatul din cuptor rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit.
Mousse de ciocolata alba:
Se pune la inmuiat in apa rece gelatina- o foaie.
Se pregateste frisca.
Se pune pe foc smantana si se da in clocot- se foloseste frisca 125 ml.
Se adauga ciocolata alba rasa si se amesteca sa se topeasca.
Se scoate gelatina din apa rece se baga in microunde la 40 de grade 50 secunde si am pune peste ciocolata alba.
Lasti crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugati frisca.
Celelalte doua mousse-uri se prepara la fel.
Se pun cele trei creme peste blatul racit
Se pune la rece cateva ore.
Sursa

Ingrediente

Blatul de ciocolata:


60 g de migdale pudra
100 g zahar pudra (60+40)
20 g cacao
4 albusuri
un varf de sare

Mousse de ciocolata alba:

125 ml de smantana lichida dulce eu am inlocuit cu frisca
250g ciocolata alba
2g gelatina 1 foaie
300 ml frisca neindulcita

Mousse de ciocolata cu lapte:


125 ml frisca lichida
160 gr, ciocolata cu lapte
1 foaie gelatina
100 grame frisca batuta

Mousse de ciocolata amaruie:

125 ml de frisca lichida
200 g ciocolata amaruie
110 ml frisca batuta
1 foaie de gelatina

Mod de preparare

Blatul de ciocolata:


Amestecati bine migdalele, 60 g zahar pudra si cacao.Bateti albusurile spuma cu varful de sare si adaugati zaharul pudra putin cate putin -40 gr.

Turnati compozitia, cam 1 cm grosime in forma pusa pe o hartie de copt si lasati-o la cuptor 15 minute. 

Imediat ce ati scos blatul din cuptor rasturnati si scoateti hartia. Lasati-l la racit.

Mousse de ciocolata alba:

Se pune la inmuiat in apa rece gelatina- o foaie. 

Se pregateste frisca.

Se pune pe foc smantana si se da in clocot- se foloseste frisca 125 ml.

Se adauga ciocolata alba rasa si se amesteca sa se topeasca.

Se scoate gelatina din apa rece se baga in microunde la 40 de grade 50 secunde si am pune peste ciocolata alba.

Lasti crema sa ajunga la temperatura camerei si adaugati frisca.

Celelalte doua mousse-uri se prepara la fel.

Se pun cele trei creme peste blatul racit

Se pune la rece cateva ore.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Cine a fost eliminată la Bravo, ai stil! Celebrities - 15 ianuarie 2022

A intrat în depresie din cauza Instagramului! Vedeta a fost la un pas de moarte

DESCOPERĂ: Horoscop Berbec FEBRUARIE 2022. Nativii Berbec au succes la locul de muncă!

DESCOPERĂ: Fructele și legumele lunii IANUARIE

PORTRET: Cine este VIVIANA SPOSUB, concurenta de la Bravo, ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

CITEȘTE: Cine este ARMIN NICOARĂ. De ce boală a suferit saxofonistul şi cine este iubita lui

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri