Tortul cu ciocolată și alune se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă
Rețetă de tort cu ciocolată și alune
Rețeta delicioasă de tort cu ciocolată și alune, absolut minunat, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă de tort cu ciocolată și alune este de o oră
Timp de preparare- o oră
Timp total- 2 ore
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Rețeta de tort cu ciocolată și alune este pentru 6 persoane
Ingrediente – tort cu ciocolată și alune
Ingrediente pentru blat
- 10 ouă
- 250 g de zahăr
- 200 g de făină
- 50 g de cacao pudră
- în praf de sare
- un pliculeț de zahăr vanilinat
ingrediente pentru crema de ciocolată
- 500 g de ciocolată, la alegere
- 500 ml de smântână pentru frișcă
- 100 g de zahăr
- 700 g de mascarpone
- 50 g de cacao pudră
ingrediente pentru decor
Citește și: Doliu în sportul românesc! A murit campionul olimpic la gimnastică Dan Grecu- kanald.ro
- Alune, la alegere
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare- tort cu ciocolată și alune
- În primul și-n primul rând, tot ce trebuie să facem pentru început, este să începem prin a preîncălzi cuptorul la 170 de grade Celsius.
- În continuare, vom avea nevoie de 2 boluri de dimensiuni potrivite, pentru a separa ouăle. Așadar, odată realizat acest aspect, vom începe prin a mesteca albușurile spumă tare, la care vom adăuga și un praf de sare. Odată ce am obținut spuma dorită, vom adăuga la această compoziție și zahăr, dar și vanilia, ingrediente pe care vom continua să le amestecăm cu mixerul până vom obține o compoziție destul de tare, lucioasă, asemănătoare cu o bezea.
- Abia apoi vom ști că este momentul să adăugăm și gălbenușurile pe care le-am separat de albușuri, mixând pentru încă aproximativ 2 minute. Acum că am terminat de mixat, vom avea nevoie de o spatulă, care vom încorpora restul ingredientelor la acest amestec.
- Așadar, vom continua prin a cerne făina, într-un bol de dimensiuni mai mari, peste care vom cerne totodată și cacaua pudră. Amestecăm puțin cele 2 ingrediente, iar ulterior virgulele vom mai cere încă o dată, împreună, peste amestecul de ouă. Aceste 2 amestecuri, se vor incorpora treptat, cu ajutorul spatulei, însă cu mișcări de sus în jos.
- Acum a venit momentul să pregătim și tava pentru desertul nostru delicios, așadar vom avea nevoie de o tavă rotundă, pe care am așezat hârtie de copt, însă doar pe fundul acesteia, iar marginile le vom unge cu puțin unt. Compoziția se toarnă în tavă virgula și se nivelează tot cu ajutorul unei spatule.
- Tava se introduce în cuptorul preîncălzit, la o temperatură de 170 °C zile timp de aproximativ 45 de minute. După acest interval de timp, vom scoate tava de la cuptor, și îl vom răsturna imediat pe un grătar, pentru a se răcori uniformă. Odată răcit, blatul se va tăia în 2 sau 3 foi, după preferințe.
- În acest interval de timp, ne vom ocupa și de prepararea cremei de ciocolată. Așadar, tot ce trebuie să facem este să adăugăm ciocolata topită, într-un bol de dimensiuni mai mari. Totodată, trebuie să și înfierbântăm smântâna pentru frișcă, pe care am amestecat o în prealabil cu zahărul. Odată ce am amestecat puțin în cele 2 ingrediente, vom da deoparte amestecul, și vom pune bucățile de ciocolată, în cazul în care nu ați topit o încă, peste acestea. Nu ne mai atingem de acest amestec timp de aproximativ 5 minute, însă după acest interval de timp îl vom amesteca cu ajutorul unui tel. Este nevoie ca ulterior să-l lăsăm la răcit, dar și la frigider pentru cât mai mult timp. După ce l-am lăsat la frigider câteva ore, vom scoate crema de ciocolată și îl vom mesteca puțin cu mixerul, iar ulterior îl vom răsturna într-un bol de dimensiuni mai mari pentru a adăuga în cremă și mascarpone, dar și pudra de cacao. Mai amestecăm pentru încă câteva minute, iar apoi crema este gata.
- Acum că toate ingredientele noastre sunt pregătite, tot ce ne-a rămas este să asamblăm tortul delicios. Așadar, vom așeza pe un platou un strat de blat, pe care îl vom unge cu crema de ciocolată, nivelată cu ajutorul unei spatule, pentru ca ulterior să adăugăm un alt strat de blat, dar și altul de cremă de ciocolată, iar în cazul în care ați tăiat blatul în 3 părți egale, vom repeta acest aspect și cu al 3-lea strat de blat. La final trebuie să avem ultimul strat de blat pe care îl vom acoperi în totalitate cu crema de ciocolată, presărând deasupra bucăți de alune, sau alte astfel de topping-uri, la alegere, iar rețeta este gata. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.
Citește și: Pavlova cu zmeură deasupra. Textura crocantă se întâlnește cu gustul dulce și fresh!