Tortul cu afine se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort cu afine.
Rețetă de Tort cu afine
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Mini tarte cu roșii cherry și brânză de capră. O idee cremoasă de aperitiv!
Citește și: Rulouri de pui cu sparanghel și bacon. O aromă desăvârșită cu fiecare mușcătură!
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Ingrediente pentru blat
- 200 g de făină
- 200 g de zahăr
- un pliculeț de zahăr vanilat
- o esență de vanilie
- 5 oua
- Sare
- 60 ml de ulei
- un pliculeț de praf de copt
ingrediente pentru crema
- 300 g de afine proaspete
- 200 g de zahăr pudră
- 20 g de gelatina
- 150 ml de apă
- o ciocolată albă
- 300 g de mascarpone
- 250 ml de smântână pentru frișcă
ingrediente pentru decor
Citește și: Cine este iubita lui Dan Diaconescu și câți copii are jurnalistul- kanald.ro
- fructe de pădure
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de tort este să începeți prin a pregăti blatul. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari, în care vom sparge toate ouăle, atât cu gălbenuș, cât și cu albuș, peste care vom adăuga un praf de sare, după gust, iar cu ajutorul unui mixer le vom amesteca timp de aproximativ 5 minute, până când vom obține o textură cremoasă, volumul este dublat, și se albesc. În continuare, treptat, vom adăuga și toată cantitatea de zahăr, amestecat cu pliculețul de zahăr vanilat, timp în care vom continua să mixăm.
- Odată ce am trecut și de acest pas, a venit momentul să adăugăm și uleiul, amestecând în acest timp tot cu mixerul, însă de această dată la viteză mare, iar ulterior vom adaugă și esența de vanilie, iar treptat, vom cerne toată cantitatea de făină deasupra, amestecată cu pliculețul de praf de copt, însă de această dată vom lăsa mixerul deoparte și amestecă toate ingredientele cu rolul unei spatule, de sus în jos.
- Vom avea nevoie de o tavă rotundă de cuptor, cu pereții detașabili, în care vom așeza hârtie de copt, iar deasupra vom turna aluatul nostru preparat, însă nu înainte de a unge hârtia de copt cu puțin ulei și făină. Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30 de minute, sau până când va trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și blatul din tavă, și-l vom lăsa deoparte să se răcească.
- În acest timp, ne vom ocupa de prepararea cremei. Așadar, într-un bol de dimensiuni mai mari, vom amesteca, cu ajutorul unui mixer, smântâna pentru frișcă, până când se va îngroșa, iar ulterior, separat, într-un bol de dimensiuni mai mici, vor topi toată ciocolata albă, pe care ulterior, separat într-un alt bol de dimensiuni mai mari, vom amesteca cu crema de mascarpone, doar în momentul în care ciocolată topită nu mai este fierbinte. La final, vom încorpora frișca bătută bine, în crema de mascarpone cu ciocolată albă.
- Acum ne vom ocupa și de afine, pe care le vom spăla foarte bine, păstrând câteva și pentru adăuga în crema noastră, iar ulterior le vom scurge într-o sită, și le vom amesteca cu zahărul pudră, pentru ca ulterior sita să fie așezată pe o oală de dimensiuni potrivite, în care am adăugat apă, astfel încât aceasta să ajungă la fundul sitei. Separați, într-un bol de dimensiuni mai mici, vom pune gelatina noastră la hidratat în puțină apă, amestecând rapid în momentul în care turnăm apa.
- imediat apoi, oala pe care se află sita noastră cu afine se va pune la fiert, la foc mic, în momentul în care sosul deține o consistență asemănătoare cu o dulceață. Abia atunci este momentul să luăm oala noastră de pe foc, și să turnăm sosul nostru, alături de a fi regulă într-un vas, pentru ca ulterior să le pasăm cu ajutorul unui mixer vertical, iar odată obținut, îl vom strecura pentru a avea o consistență mult mai fină. Tot în momentul în care compoziția noastră este încă foarte caldă, vom încorpora și gelatina pregătită anterior, și amestecând rapid ingredientele. Compoziția noastră de afine se va amesteca cu crema de mascarpone, până când vom obține o cremă omogenă, de culoare mov.
- Acum că atât blatul nostru, cât și crema sunt gata, vom tăia blatul nostru în 3 părți cât se poate de egale, aspect pe care îl vom face și cu toată cantitatea de cremă, păstrând totodată și pentru a decora exteriorul tortului. Așezăm prima bucată de blat, pe un platou de dimensiuni mai mari, ulterior îl acoperim cu un strat de cremă, adăugăm a 2-a bucată de blat, de asemenea o acoperim cu cremă, iar nu în ultimul rând, așezăm și ultima bucată de blat, pe care ulterior, atât pe aceasta, cât și marginile tortului, le vom acoperi cu crema păstrată.
- Deasupra, tortul nostru se va orna cu fructe de pădure, sau orice altceva, după preferințe, și îl vom introduce în frigider timp de cel puțin 2 ore. După acest interval de timp, vom scoate tortul din frigider, iar ziua de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.