Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!
Tort buturugă. Un desert surprinzător, mai ales pentru sărbători!

Tortul buturugă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tort buturugă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tort buturugă, preparat așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Tort buturugă  

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Tartă crumble cu mere. Cum să creezi acasă un desert cu mere care îmbină gustul dulce al fructelor cu crumbleul delicios!

Citește și: Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!

Timp de preparare - o ora

Timp total - 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane 

Ingrediente  

Pentru foi

  • 7 oua 
  • 150 g zahar 
  • 50 g faina 
  • 150 g nuci măcinate 
  • un praf de sare 
  • o esență de vanilie 

Pentru crema

Citește și: ”Super gripa” a ajuns în România. Care este primul simptom- kanald.ro

Citește și: De ce a murit, de fapt, Marco? Primele date despre moartea suspectă a tânărului de 18, găsit fără suflare de mama sa după ce a fost la o petrecere- stirilekanald.ro

  • 350 g unt 
  • 7 oua 
  • 150 g nuci 
  • 350 g zahar 
  • 80 g cacao 
  • un praf de sare  
  • o esență de vanilie 
  • 2 linguri de ulei  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau

chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Mod de preparare  

  1. Pentru a face foaia ruladă, ouăle întregi se bat cu zahărul și un praf de sare până când se formează o spumă. Apoi, încet, se adaugă făina și nucile măcinate mărunt. O paletă este folosită pentru a amesteca, în loc de mixer. Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se nivelează cu o paletă.
    Se coace timp de 20 de minute la 180 de grade Celsius.
  2. Scoateți hârtia de copt cu grijă după ce scoateți tava din cuptor și o lăsați să se răcească ușor. Apoi, așezați-o cu fața în jos pe un ștergar. Blatul se rulează pe lățime cu hârtia de copt după ce se pune înapoi pe ștergar. Se menține așa până când se umple. 
  3. Pentru a face baza de crema, se pun ouăle cu zahărul într-un bol metalic pe o baie de aburi sau bain-marie. Se amestecă continuu pentru a face crema să se îngroașe puțin, dar amestecul nu trebuie să fiarbă. În cele din urmă, se adaugă vanilia. 
  4. O jumătate din baza de crema se împarte în două părți egale. O jumătate se lasă la răcorit până când ajunge la temperatura camerei, iar cealaltă jumătate se pune pe baia de aburi pentru câteva minute și se amestecă cu cacao cernută. Se amestecă bine pentru a evita cocoloașele și se lasă un pic mai mult pe aburi pentru a găti, iar apoi se lasă castronul cu crema la răcorit până când ajunge la temperatura camerei. 
  5. Se folosește un mixer pentru a bate jumătate din cantitatea de unt moale. Apoi, treptat, se adaugă câte o lingură din baza de cacao, pentru a rezulta o cremă delicioasa.
  6. Separat, zahărul se topește într-o tigaie mică pentru a doua crema. Se pune zahărul caramelizat la foc mic și se toacă nucile. Apoi, se stinge focul. Rastoarna imediat nucile caramelizate într-o tavă unsă cu ulei și lăsăți-le să se răcească. După ce s-au răcit, nucile se pun într-o pungă și se bat cu un bătător plat de carne sau sucitor pe un lemn. 
  7. Se folosește un mixer pentru a freca bine restul de unt moale și se adaugă apoi baza de crema de vanilie, lingură cu lingură, mixând puțin. Apoi, cu ciocanul, se adaugă nucile caramelizate, se amestecă încet cu o paletă. 
  8. Se întinde blatul răcorit pe șervetul de bucătărie și hârtie și se unge cu crema cu nuci caramelizate. Se înfășoară cu grijă și rezultă o ruladă. La exterior, tortul buturugă este uns cu crema de cacao și se fac dungi cu o furculiță pentru a imita scoarța de copac.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tarte cu mere și frișcă. O nouă idee de rețetă, pentru momentele în care nu ai ce face cu merele din casă!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Ce se întâmplă cu Dan Petrescu, după ce s-a aflat că se confuntă cu probleme de sănătate! Daniel Pancu, dezvăluiri neașteptate după revederea cu antrenorul: „Am fost surprins…”

Horoscop 16 decembrie 2025: Amintirile care credeau că au fost îngropate ies la suprafață cu o tărie care le taie respirația. Acești nativi simt cum fiecare emoție neînchisă revine, zguduindu-le liniștea, iar DECIZIA DE AZI le poate aduc pace sau lacrimi

Cât costă pastrama de oaie și virșli, preparatele scoase la vânzare de sărbători, de către familia Sterp: „Am crescut cu ei.”

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”. Cine a fost desemnat favoritul săptămânii în gala de duminică: „E o glumă?”

VIDEO El este bărbatul găsit carbonizat într-o mașină din Oradea. Polițiștii iau în calcul varianta sinuciderii


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies