Tort Budapesta cu ciocolata si visine! Este simplu si gustos!


Tort Budapesta cu ciocolata si visine! Este simplu si gustos!

Combinatia intre ciocolata si visine este una potrivita, echilibrata ca si gust si aspect.

 

Ingrediente pentru 10 felii:
2 oua
130g zahar
50g faina
50g cacao
1 borcan compot de visine (370ml)
350ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
200g crema de branza de vaci
250g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 70g de zahar, se inglobeaza faina amestecata cu 20g de cacao. Apoi se amesteca cu albusurile batute spuma tare. Se pune amestecul pe o tava 10x25cm tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru 10 minute. Se rastoarna si apoi se desprinde hartia.
Compotul de visine se scurge. Se pun deoparte 50ml frisca, restul se bate cu un plic de intaritor.
Se amesteca branza cu celalalt plic de intaritor, 30g cacao si 60g zahar; se inglobeaza si frisca.
In jurul blatului se aseaza cadrul metalic. Se aseaza visinele peste blat si se acopera cu crema apoi se da la frigider pentru 3 ore.
Se topeste ciocolata si frisca ramasa, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca.
La sfarsit tortul se decoreaza cu rozete de crema si visine pastrate.
Sursa

Ingrediente pentru 10 felii:

2 oua
130g zahar
50g faina
50g cacao
1 borcan compot de visine (370ml)
350ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
200g crema de branza de vaci
250g ciocolata amaruie

Mod de preparare


Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 70g de zahar, se inglobeaza faina amestecata cu 20g de cacao. Apoi se amesteca cu albusurile batute spuma tare. Se pune amestecul pe o tava 10x25cm tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru 10 minute. Se rastoarna si apoi se desprinde hartia.

Compotul de visine se scurge. Se pun deoparte 50ml frisca, restul se bate cu un plic de intaritor. Se amesteca branza cu celalalt plic de intaritor, 30g cacao si 60g zahar; se inglobeaza si frisca.

In jurul blatului se aseaza cadrul metalic. Se aseaza visinele peste blat si se acopera cu crema apoi se da la frigider pentru 3 ore.

Se topeste ciocolata si frisca ramasa, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca.

La sfarsit tortul se decoreaza cu rozete de crema si visine pastrate.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Rugăciunea de dimineață. Cum să te rogi după ca să-ți meargă bine toată ziua

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Mare păcat! Ce trebuie să evite femeile însărcinate în ziua de Sfinții Constantin și Elena

Cine este Albert Oprea din Casa Iubirii. „E o provocare”

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cât timp se fierbe grișul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri