Tort Budapesta cu ciocolata si visine! Este simplu si gustos!

Tort Budapesta cu ciocolata si visine! Este simplu si gustos!
Tort Budapesta cu ciocolata si visine! Este simplu si gustos!

Combinatia intre ciocolata si visine este una potrivita, echilibrata ca si gust si aspect.

 

Ingrediente pentru 10 felii:
2 oua
130g zahar
50g faina
50g cacao
1 borcan compot de visine (370ml)
350ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
200g crema de branza de vaci
250g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 70g de zahar, se inglobeaza faina amestecata cu 20g de cacao. Apoi se amesteca cu albusurile batute spuma tare. Se pune amestecul pe o tava 10x25cm tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru 10 minute.
Se rastoarna si apoi se desprinde hartia.
Compotul de visine se scurge. Se pun deoparte 50ml frisca, restul se bate cu un plic de intaritor. Se amesteca branza cu celalalt plic de intaritor, 30g cacao si 60g zahar; se inglobeaza si frisca.
In jurul blatului se aseaza cadrul metalic. Se aseaza visinele peste blat si se acopera cu crema apoi se da la frigider pentru 3 ore.
Se topeste ciocolata si frisca ramasa, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca.
La sfarsit tortul se decoreaza cu rozete de crema si visine pastrate.
Sursa

Ingrediente pentru 10 felii:

2 oua
130g zahar
50g faina
50g cacao
1 borcan compot de visine (370ml)
350ml frisca
2 plicuri intaritor de frisca
200g crema de branza de vaci
250g ciocolata amaruie

Mod de preparare



Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 70g de zahar, se inglobeaza faina amestecata cu 20g de cacao. Apoi se amesteca cu albusurile batute spuma tare. Se pune amestecul pe o tava 10x25cm tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru 10 minute. Se rastoarna si apoi se desprinde hartia.

Compotul de visine se scurge. Se pun deoparte 50ml frisca, restul se bate cu un plic de intaritor.
Se amesteca branza cu celalalt plic de intaritor, 30g cacao si 60g zahar; se inglobeaza si frisca.

In jurul blatului se aseaza cadrul metalic. Se aseaza visinele peste blat si se acopera cu crema apoi se da la frigider pentru 3 ore.

Se topeste ciocolata si frisca ramasa, se toarna peste tort si se lasa sa se intareasca.

La sfarsit tortul se decoreaza cu rozete de crema si visine pastrate.


Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care a fost ultimul mesaj public pe care Roman Novak, i l-a transmis soției sale, Anna, înainte ca întreaga tragedie să aibă loc? A avut loc chiar când au împlinit 17 ani împreună!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

CE S-A ÎNTÂMPLAT cu noua concurentă și Lia în vestiar: "A intrat în spatele meu și mi-a zis că...". Prezentatoarea TV a auzit totul abia acum: "Nu am avut niciun gând să-i fac rău". Corina susține că Lia i-a făcut același lucru când a intrat în emisiune

Horoscop 16 decembrie 2025. O zodie pornește niște zvonuri complicate

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies