Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect


Se pregătește rapid și este preparatul ideal, chiar și pentru gospodinele care nu știu să gătească prea bine.

Toată lumea iubește tocănița de pui, iar alături de mămăliguță și ardei iute, poate fi servită atât la prânz, cât și la cină.

Pentru că este ușor de pregătit, chiar și de către o gospodină neexperimentată, tocănița de pui poate fi preparată de oricine, fără teama că va ieși fără gust. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum poți pregăti, pas cu pas, această rețetă:

Ingrediente – Tocănița de pui (4 porții)
4 pulpe de pui — sau un mix de pulpe cu aripi, în total cca 1,4 kg
4 – 5 linguri ulei de măsline
1 linguriță cu vârf boia de ardei dulce
3 cepe mari, cca 350 g, curățate și tocate nu prea mărunt
7 – 8 căței de usturoi mari, curățați și feliați subțire ori tocați mărunt
100 ml vin alb sec
500 – 600 ml suc de roșii
1 conservă x 400 g roșii întregi decojite, de calitate bună
2 – 3 frunze de dafin
câteva boabe de ienibahar
1/4 linguriță ienibahar măcinat
frunze de pătrunjel, pentru ornat
ardei iuți, pentru servit
sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat.
Mod de preparare:

Se taie pulpele în două sau 3 bucăți, se asezonează cu sare, piper, ienibahar măcinat și boia de ardei dulce.

Citeste si: Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Ce se adaugă la final

Se pune uleiul de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa timp de 8 - 10 minute la foc mediu, se adaugă și 5 - 6 căței de usturoi la jumătatea timpului de gătit, apoi se asezonează cu sare și cu piper. Se adaugă bucățile de carne, se lasă timp de 8 - 10 minute la foc mediu, apoi se dp focul mare, te toarnă cu atenție vinul și se lasă să se reducă timp de un minut.

Se adaugă roșiile tocate, sucul de roșii, 1 linguriță de zahăr brun, 250 de ml de apă sau de supă de pui, frunze de dafin, boabe de ienibahar și sare. Se lasă carnea la fiert în sosul de roșii timp de 35 - 40 de minute, la foc mic.
Se mai pot adăuga opțional 1 - 2 căței de usturoi, apoi se acoperă tigaia cu un capac și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se servește alături de mămăliguță.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Bianca Drăgușanu, anunț de ultimă oră: „E al tău...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri