Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect

Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect
Tocănița de pui cu mămăliguță. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși perfect

Se pregătește rapid și este preparatul ideal, chiar și pentru gospodinele care nu știu să gătească prea bine.

Toată lumea iubește tocănița de pui, iar alături de mămăliguță și ardei iute, poate fi servită atât la prânz, cât și la cină.

Pentru că este ușor de pregătit, chiar și de către o gospodină neexperimentată, tocănița de pui poate fi preparată de oricine, fără teama că va ieși fără gust. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum poți pregăti, pas cu pas, această rețetă:

Ingrediente – Tocănița de pui (4 porții)
4 pulpe de pui — sau un mix de pulpe cu aripi, în total cca 1,4 kg
4 – 5 linguri ulei de măsline
1 linguriță cu vârf boia de ardei dulce
3 cepe mari, cca 350 g, curățate și tocate nu prea mărunt
7 – 8 căței de usturoi mari, curățați și feliați subțire ori tocați mărunt
100 ml vin alb sec
500 – 600 ml suc de roșii
1 conservă x 400 g roșii întregi decojite, de calitate bună
2 –

3 frunze de dafin
câteva boabe de ienibahar
1/4 linguriță ienibahar măcinat
frunze de pătrunjel, pentru ornat
ardei iuți, pentru servit
sare de mare și piper negru, proaspăt măcinat.
Mod de preparare:

Se taie pulpele în două sau 3 bucăți, se asezonează cu sare, piper, ienibahar măcinat și boia de ardei dulce.

Citeste si: Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

Citeste si: Rețetă bomboane Raffaello. Cum faci Raffaello de casă. Secretul pe care puține gospodine îl știu

Citeste si: Cum se prepară dulceața de struguri, în mai puțin de două ore! Secretul celor mai bune bucătărese

Ce se adaugă la final

Se pune uleiul de măsline într-o tigaie și se sotează ceapa timp de 8- 10 minute la foc mediu, se adaugă și 5- 6 căței de usturoi la jumătatea timpului de gătit, apoi se asezonează cu sare și cu piper.

Se adaugă bucățile de carne, se lasă timp de 8- 10 minute la foc mediu, apoi se dp focul mare, te toarnă cu atenție vinul și se lasă să se reducă timp de un minut.

Se adaugă roșiile tocate, sucul de roșii, 1 linguriță de zahăr brun, 250 de ml de apă sau de supă de pui, frunze de dafin, boabe de ienibahar și sare. Se lasă carnea la fiert în sosul de roșii timp de 35- 40 de minute, la foc mic.


Se mai pot adăuga opțional 1- 2 căței de usturoi, apoi se acoperă tigaia cu un capac și se adaugă pătrunjel tăiat mărunt. Se servește alături de mămăliguță.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de tocăniță cu ciuperci, veche de 100 de ani. Secretul acestui deliciu

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Salată de gogonele cu muștar, pentru iarnă! Cea mai simplă rețetă

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies