Tiramisu. O variantă delicioasă și cu blat de tort!

retete de gustare

Tiramisu

Tiramisu se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tiramisu. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos tiramisu, preparat așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tiramisu

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Pârjoalele moldovenești preparate la aburi, rețeta Cristinei Șișcanu. “Nu le facem în ulei mult, așa cum se fac.”

Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Prăjitură cu caramel și arahide. O textură crocantă cu un blat pufos!

Timp de preparare- o ora

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

tiramisu cu blat
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

Ingrediente pentru blat

  • 5 ouă
  • 150 g de zahăr
  • 120 g de făină
  • 2 linguri de ulei
  • o esență de vanilie
  • Sare

ingrediente pentru cremă

  • 4 ouă
  • 500 g de mascarpone
  • 100 g de zahăr

tiramisu
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru sirop

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

  • cafea
  • puțin lapte

ingrediente pentru decor

  • pudră de cacao

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tiramisu[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de prepararea blatului. Așadar, începem prin a preîncălzit cuptorul la o temperatură de 180°C, iar ulterior pregătit și tava noastră dreptunghiulară de cuptor în care vom așeza hârtie de copt.
  2. Separat în 2 boluri vom sparge ouăle, pentru a separa gălbenușurile de albușuri.
    Urmează ca mai apoi să amestecăm albușurile cu un praf de sare cu mixerul până când devin spumă, iar mai apoi abia vom încorpora treptat și zahărul până când acesta se dizolvă, la final trebuie să obținem o bezea lucioasă și tare.
  3. In bolul cu gălbenușuri adăugăm treptat uleiul și amestecăm bine cu telul, apoi adăugăm și esența de vanilie, iar după ce am amestecat pentru a se încorpora toate ingredientele cu ajutorul unei spatule vom încorpora această compoziție în cea de albușuri, tot cu o spatulă. La final adăugăm tot treptat făina pe care am cernut-o în prealabil, și amestecăm pentru a se încorpora.
  4. Aluatul se pune apoi în tava pregătită nivelăm cu o spatulă și introducem în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute sau până când trece de testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, scoatem și blatul din tavă și îl lăsăm să se răcească deoparte.
  5. In acest timp ne vom ocupa de prepararea cremei. Tot ce trebuie să facem este să separăm ouăle albușuri de gălbenușuri în 2 boluri diferite, în fiecare să punem câte 50 g de zahăr din toată cantitatea, pentru ca ulterior cu ajutorul unui mixer să începem să amestecăm ingredientele din bolul cu gălbenușuri până când își dublează volumul. Apoi treptat începem să încorporăm tot cu mixerul mascarpone în această compoziție, până când vom obține o textură densă. Amestecăm și restul zahărului cu albușurile de această dată până când vom forma o spumă care nu se desprinde de bol. Apoi cu ajutorul unei spatule vom încorpora această compoziție în cea de gălbenușuri iar la final mai putem mixa încă puțin pentru a ne asigura că sunt toate incorporate.
  6. Acum tot ce ne-a rămas de făcut este să tăiem în 3 părți cât se poate de egale blatul, pentru ca ulterior pe un platou de dimensiuni mai mari, să așezăm o primă parte de blat pe care o vom insiropa atât cât ne dorim cu amestecul de cafea și lapte, împărțim crema în 3 părți egale, și începem să așezăm primul strat pe blat, deasupra pudram cu cacao, iar procesul se repetă până când toate ingredientele sunt consumate.
  7. După acest pas, desertul trebuie băgat în frigider timp de cel puțin 2 ore, iar apoi rețeta este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete de prajituri de casa
Tiramisu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Hipotensiune ortostatică – cauze și mecanisme subiacente

Găluștele perfecte pentru supă, secretul doamnei Coco de pe Tik-Tok. Care e cantitatea ideală de griș pentru găluște? „Se topesc în gură. Pufoase rău.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

"Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Sebastian a izbucnit în lacrimi! „Mă simt rău! Vreau să ies!” Cum a reacționat tânărul după disputa aprigă cu Robi, în Casa iubirii! Iată ce i-a spus Roberta

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies