Tiramisu de casa, gata in 10 minute! Nu ai mancat nimic mai bun!


Un desert inedit, gata in doar 10 minute. Cantitatile sunt suficiente pentru patru portii.

 

Ingrediente:
2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit
Mod de preparare:
Cafeaua instant se dizolva in 100 ml apa. Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.
Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.
Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste. Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.
Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.
Sursa

Ingrediente:

2 lingurite cafea instant (nes)
2 linguri vin de Marsala
50 g fulgi ciocolata amaruie
225 g Mascarpone
4 linguri whiskey
2 linguri zahar pudra
250 ml frisca
½ lingurita esenta de vanilie
8 piscoturi, rupte in cate 3 bucati
1 lingura cacao, pentru servit

Mod de preparare:


Cafeaua instant se dizolva in 100 ml apa. Se adauga vinul si se lasa sa se odihneasca. Fulgii de ciocolata se pun in blender si se amesteca pana se zdrobesc.

Intr-un vas adanc se pune branza Mascarpone, whiskey si zaharul. Se amesteca aprox. 1 minut cu mixerul pana se omogenizeaza.

Separat, frisca se amesteca bine cu esenta de vanilie pana se intareste. Cand este gata, se incorpozeaza cu o spatula in crema de branza.

Se trece la asamblare: jumatate din bucatile de piscot se inmoaie in cafea. Se pun in pahare sau in vase mici. Deasupra se pune ciocolata, apoi se completeaza cu crema de mascarpone. Se continua cu inca un strat de piscot inmuiat in cafea, apoi ciocolata si mascarpone. Se servesc reci, pudrate cu cacao.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Cum arată acum Larisa Vasile de la Exatlon! A pozat în costum de baie

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri