Tarta cu piersici - crocanta si foarte gustoasa! Uite cum se face!


Aceasta reteta de tarta iti va incanta papilele gustative. Iata ce usor se prepara.

 

Ingrediente
O cana si 1/2 faina alba, 1/4 lingurita sare, 1/2 pachet unt rece, 3 linguri apa rece, 6 jumatati piersici din compot, 2 linguri zahar pentru umplutura, 2 linguri faina pentru crusta sfaramicioasa, 2 linguri zahar pentru crusta sfaramicioasa, 50 g unt rece pentru crusta sfaramicioasa, 1 plic zahar vaniliat.
Mod de preparare
Se cerne faina cu sarea si se pun intr-un bol. Se adauga untul, taiat in bucati mici, si se amesteca pana cand faina seamana cu mazarea, dar nu pana la omogenizarea totala. Se adauga toata apa rece si se amesteca aluatul cu ajutorul furculitei pana cand devine compact si, atunci cand il adunam la un loc cu mana, nu se faramiteaza. Se acopera aluatul cu folie alimentara si se da la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Se incinge cuptorul, la foc mediu, si se feliaza piersicile dupa care se amesteca impreuna cu zaharul, avand grija sa nu se farame fructele. Se intinde aluatul in forma de tarta si se asaza in aceasta. Se pun piersicile deasupra si se presara crusta sfaramicioasa, obtinuta din amestecarea fainii cu zaharul si untul rece (cum s-a procedat pentru aluat). Se da la cuptor pentru 35 minute, pana cand crusta este usor rumenita si crocanta, iar fructele sunt patrunse. Se presara zaharul vaniliat si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in triunghiuri.
Sursa
Sursa foto

Ingrediente

O cana si 1/2 faina alba, 1/4 lingurita sare, 1/2 pachet unt rece, 3 linguri apa rece, 6 jumatati piersici din compot, 2 linguri zahar pentru umplutura, 2 linguri faina pentru crusta sfaramicioasa, 2 linguri zahar pentru crusta sfaramicioasa, 50 g unt rece pentru crusta sfaramicioasa, 1 plic zahar vaniliat.

Mod de preparare

Se cerne faina cu sarea si se pun intr-un bol. Se adauga untul, taiat in bucati mici, si se amesteca pana cand faina seamana cu mazarea, dar nu pana la omogenizarea totala. Se adauga toata apa rece si se amesteca aluatul cu ajutorul furculitei pana cand devine compact si, atunci cand il adunam la un loc cu mana, nu se faramiteaza. Se acopera aluatul cu folie alimentara si se da la rece pentru cel putin o jumatate de ora. Se incinge cuptorul, la foc mediu, si se feliaza piersicile dupa care se amesteca impreuna cu zaharul, avand grija sa nu se farame fructele. Se intinde aluatul in forma de tarta si se asaza in aceasta. Se pun piersicile deasupra si se presara crusta sfaramicioasa, obtinuta din amestecarea fainii cu zaharul si untul rece (cum s-a procedat pentru aluat). Se da la cuptor pentru 35 minute, pana cand crusta este usor rumenita si crocanta, iar fructele sunt patrunse. Se presara zaharul vaniliat si se lasa sa se raceasca dupa care se taie in triunghiuri.

Sursa
Sursa foto

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Ne otrăvim singuri: alimente pe care le consumăm în fiecare zi și care ne pot ucide

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri