Tartă cu dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu dovleac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu dovleac, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Tartă cu dovleac
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 4 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Cele mai rapide murături. Le poți consuma în 20 de zile
Citește și: Ovăzul în rutina zilnică. Ce se va întâmpla dacă începeți să mâncați ovăz în fiecare zi
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 6 persoane
Ingrediente
Pentru crusta
- 250 g faina
- 150 g unt
- 2 linguri de zahar
- 1 linguriță de sare
- 3 linguri de apa rece
- 1 cana miez de nuca
- 1 cana biscuiți sfărâmați
Pentru umplutura
- 1 kg de dovleac
- 4 oua
- 150 ml smântână
- 150 g zahar brun
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță ghimbir
- 1 linguriță de sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Încălziți cuptorul la 175 de grade Celsius. Adăugați unt într-o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari, rotundă, și puneți hârtie de copt în interior.
- Procedați astfel pentru a face crusta, într-un bol de dimensiuni mai mari, amestecați făina cernută în prealabil, untul tăiat în cubulețe, zahărul și sarea. Amestecați cu lingurile de apă până când obțineți un aluat. Asamblați aluatul într-o minge și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Scoateți-l apoi și întindeți-l în formă de copt atât pe bază, cât și pe margini. Deasupra presărați miez de nuca și biscuiții fărâmițați, apoi dați la frigider pentru încă 30 de minute.
- Pentru a face piureul de dovleac, veți avea nevoie de un kilogram de dovleac curățat bine de coajă și semințe. Tăiați-l în bucăți, puneți-l pe o foaie de copt și puneți-l la cuptor într-o tavă, pentru 30 de minute sau până când se înmoaie. După ce s-a înmuiat și s-a răcit, amestecați-l cu un mixer sau într-un blender până când obțineți un piure. În continuare, amestecați piureul cu ouă, smântână, zahăr, scorțișoară, ghimbir și sare pentru a face umplutură.
- Adăugați umplutură peste crustă și coaceți timp de o ora. După acest interval de timp, scoateți tava din cuptor, lăsați plăcinta să se răcească la temperatura camerei înainte de a o servi, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.