Super desert de post! Uite cum sa faci o invartita cu mere si nuci  


E imposibil sa nu ai pofta de ceva dulce, mai ales atunci cand tii post. Iti prezentam un super desert, foarte simplu de facut pe care trebuie sa il incerci.

 

Ingrediente:
7 mere mari
2/3 cana nuca macinata
1/2 lingurita esenta rom
coaja rasa portocala
scortisoara
zahar vanilat
150 gr margarina
12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
5 linguri zahar
Mod de preparare:
- Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
- Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
- Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
- Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
- Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
- Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
- Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
- Pudreaza cu zahar pudra
Sursa: retetepapabun.ro

Ingrediente:

7 mere mari
2/3 cana nuca macinata
1/2 lingurita esenta rom
coaja rasa portocala
scortisoara
zahar vanilat
150 gr margarina
12 foi placinta (cate 4 pentru fiecare rulou)
5 linguri zahar

Mod de preparare:

- Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca.
- Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari.
- Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si adauga aromele.
- Intinde o foaie de placinta, unge-o cu pensula cu margarina topita apoi pune deasupra o alta foaie, o ungi iar cu pensula, asezi a treia foaie, procedezi la fel, iar pe-a patra foaie intinde 1/3 din cantitatea de mar cu nuca. Fa un sul rasucind foile peste compozitie.
- Aseaza ruloul intr-o tava cu diametrul de 20 cm. in care ai pus hartie pentru copt.
- Procedeaza la fel cu restul foilor de placinta si restul de umplutura asezand fiecare sul in continuarea celuilalt.
- Unge ruloul obtinut cu restul de margarina dupa ce in prealabil l-ai intepat cu o furculita pe ici colo. Poti pune cateva cubulete de margarinta deasupra , netopite.
- Da tava la cuptor si lasa pana ce placinta se rumeneste frumos.
- Pudreaza cu zahar pudra




Sursa: retetepapabun.ro

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Adevărul despre broșa pe care Viorica Dăncilă a purtat-o toată campania! Bijuteria are și un nume

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri