Supă Minestrone, rețeta originală. Descoperă secretele autenticei rețete Minestrone, un deliciu rustic plin de gust și satisfacție!

retete de ciorba

Supă Minestrone, rețeta originală

Supa Minestrone se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă Minestrone.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Supă Minestrone , preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Supă Minestrone

Rețeta delicioasă de Supă Minestrone, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă Minestrone este de o oră 

minestrone recipe
Supă Minestrone, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - o oră 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Timp total - 2 ore 

Rețeta de Supă Minestrone este pentru 4 persoane 

supa minestrone
Supă Minestrone, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Supă Minestrone

  • 300 g de ceafă de porc 
  • 3 linguri de bulion 
  • 600 ml de sos de roșii 
  • 4 L de apă 
  • 300 g de mazăre  
  • 300 g de fasole boabe 
  • 300 g de varză tocată 
  • 6 căței de usturoi 
  • 3 morcovi 
  • 2 ardei grași 
  • o rădăcină de țelină 
  • 3 tulpini verzi de țelină 
  • 4 cepe 
  • 300 g de bacon 
  • 200 ml de ulei de măsline 
  • cimbru uscat 
  • frunze de dafin 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • pătrunjel proaspăt 
  • 100 g de paste tubulare 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

retete pentru masa de pranz
Supă Minestrone, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Citește și: Bomboane Raffaello. Speciale pentru iubitorii de nucă de cocos!

Mod de preparare- Supă Minestrone

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă Minestrone, este să începeți prin a toca în cubulețe mai mici, ceafa de porc, dar și ceapa, tulpinile și rădăcina de țelină, morcovii și ardeiul gras. 
  2. În continuare vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz, la foc mediu, în care vom adăuga ulei, iar momentul în care s-a încins, vom adăuga toate ingredientele pe care le-am tăiat mai devreme, și le vom căli timp de aproximativ 10 minute până în momentul în care observăm că, carnea va deveni crocantă, iar legumele se vor înmuia. 
  3. A venit momentul să adăugăm în oală și usturoiul pe care l-am zdrobit în prealabil, o linguriță rasă de sare și una de piper negru măcinat, și mai lăsăm preparatul pe foc timp de aproximativ un minut, pentru ca ulterior să adăugăm în oală și 2 linguri de bulion, timp în care vom amesteca continuu pentru a nu se prinde de oală. 
  4. Vom lăsa legumele să fiarbă timp de aproximativ 2 minute, pentru ca ulterior să adăugăm și sucul de roșii, frunzele de dafin, după preferințe, o crenguță de cimbru uscat, condimente pe care le
    vom amesteca până când se vor încorpora cu bulionul. Abia apoi vom adăuga și 4 L de apă călduță, și vom lăsa să dea în clocot pentru ca abia apoi să adăugăm și varza pe care am tocat-o în prealabil, mazărea pe care am scurs-o bine și lăsăm totul pe foc să fiarbă la foc mediu, timp de aproximativ 30 de minute. 
  5. După acest interval de timp, vom adăuga în oală și fasolea și vom mai lăsa să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, pentru ca ulterior să o condimentăm cu sare, după gust, și să adăugăm pătrunjel verde proaspăt tocat mărunt, iar rețeta de astăzi este gata de servit, odată ce îi adăugăm și pastele, pe care le-am fiert separat, într-o oală în care am adăugat apă și sare, al dente. Astfel, după ce acest pas a fost făcut, rețeta de astăzi chiar este gata de servit. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

retete de mancare gatita
Supă Minestrone, rețeta originală[Sursa foto: freepik]

Citește și: Supă de roșii Gazpacho. Una dintre cele mai răcoritoare!



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

10 rețete delicioase și sănătoase pentru slăbit. Cum să mănânci fără să ai grija caloriilor în plus

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Han, în fața unei sițuații tulburătoare

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies