Supa cremă de usturoi se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de usturoi.
Rețetă de Supă cremă de usturoi
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar X pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!
Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
Usturoi caramelizat
- 15 căpățâni de usturoi
- 3 linguri de ulei
- sare
În plus
- 350 g cartofi
- 2 cepe medii
- 50 g unt+ 1 linguriță de ulei
- sare
- 1,5 l supă de legume sau apă caldă
- 250 ml smântână dulce pentru frișcă
Decor
- 5 felii de bacon rumenite în tigaie
- câteva bucățele de brânză
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă
Mod de preparare
- Am încins cuptorul la 200 de grade Celsius.
- Am păstrat căpățânile de usturoi întregi, fără coajă și fără cotor. Le-am clătit rapid cu apă rece și le-am șters bine, după care le-am secționat cu cuțitul în diagonală.
- Apoi am așezat pachetele din folie pe o tavă cu hârtie de copt și le-am închis ermetic. Am pus tava în cuptorul preîncins și am copt usturoiul timp de 60 de minute la 200 de grade Celsius. Usturoiul caramelizat trebuie sa fie rumenit și sa aibă un miros delicios.
- Am colectat pulpa usturoiului caramelizat într-un bol și am stors cojile. Un cartof mare sau doi medii au fost decojiți și spălați. Apoi m-am ocupat de ceapă: am curățat-o și am tăiat-o în bucăți mari și le-am dat pe răzătoare. Am pus ceapa la călit cu untul și o linguriță de ulei într-o oală de aproximativ 3 litri. Am adăugat sare și am sotat ceapa la foc mic, cu capac, timp de 10 minute sau până ce a devenit transparentă și nu s-a rumenit. Am pus cartofii rași și am continuat să sotez la foc mediu timp de 5 minute. Am adăugat 1,5 l de apă caldă sau supă de legume și a continuat să clocotească supa până când cartofii și ceapa au fiert bine. Apoi am adăugat usturoiul caramelizat și am amestecat. Smântâna dulce pentru frișcă a fost ultima care a fost adăugată. Am continuat să fierb supa de usturoi timp de 5 minute, apoi am potrivit-o cu sare și am stins focul. Am folosit un blender de mână pentru a transforma supa în supă cremă de usturoi. Chipurile de bacon crocant, care au fost prăjite într-o tigaie, și bucăți de brânză.
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.