Supă cremă de dovleac. Se poate consuma și rece, potrivită pentru o zi călduroasă!

Supă cremă de dovleac

Supa cremă de dovleac se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de dovleac. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Supă cremă de dovleac, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Supă cremă de dovleac 

Rețeta delicioasă de Supă cremă de dovleac, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de dovleac este de 30 de minute 

Supă cremă de dovleac [Sursa foto: freepik]

Timp de preparare - 30 de minute 

Timp total - o oră 

Rețeta de Supă cremă de dovleac este pentru 4 persoane 

Supă cremă de dovleac [Sursa foto: freepik]

Ingrediente – Supă cremă de dovleac 

  •  1 kg de dovleac 
  • o linguriță de chimen măcinat 
  • 250 ml de smântână lichidă pentru gătit 
  • Sare 
  • piper negru măcinat 
  • 2 cepe de dimensiuni mai mari 
  • 5 linguri de ulei de măsline 

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Supă cremă de dovleac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Paste cu sos bolognese, busuioc și roșii. O rețetă cât se poate de rapidă!

Citește și: Carmen de la Sălciua își strigă durerea la șase luni de la decesul tatălui său! Mesajul emoționant postat de artistă: „Te vom purta mereu în rugăciunile noastre”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Mod de preparare - Supă cremă de dovleac 

  1.  în primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de dovleac, este să începem prin a ne pregăti o oală destul de mare, în care vom turna din start uleiul de măsline. Vom aștepta ca acesta să se încingă îndeajuns de mult, pentru a adăuga în oală ceapa, pe care am tocat-o în prealabil, pe care o vom căli timp de câteva minute astfel încât să devină translucidă. 
  2. Odată ce ceapa noastră a devenit translucidă și s-a gătit așa cum ne-am dorit, vom adăuga și dovleacul, pe care l-am tăiat în cubulețe de dimensiuni potrivite sau mici, după preferințe, în prealabil, iar ulterior peste acesta vom adăuga și toate condimentele menționate, iar întregul conținut se va căli timp de aproximativ 5 minute. 
  3. Acum a venit momentul să turnăm și apă fierbinte, astfel încât dovleacul, dar și restul ingredientelor să fie acoperite de tot. Trebuie să lăsăm întregul conținut să fiarbă, pentru ca dovleacul să devină mai moale. În acest timp, dovleacul nostru se fierbe, moment în care, odată fiert, vom scurge jumătate din cantitatea de lichid care se află în oală, cantitate pe care o vom păstra într-un recipient separat. 
  4. În continuare, peste dovleac, dar și lichidul care ne-a rămas în oală, vom turnați smântâna iar cu ajutorul unui blender vertical, dacă deținem, trebuie ca tot conținutul să fie pasat. Atenție însă! Cantitatea de lichid pe care am păstrat-o deoparte, o utilizăm în momentul în care, ne dorim să ajungem la consistența dorită atunci când vine vorba despre supa noastră delicioasă cremă de dovleac. Astfel încât, dacă ne dorim ca supa noastră să fie mai subțire, vom adăuga o cantitate mai mare de lichid, iar în cazul în care ne dorim să fie mai groasă, cantitatea de lichid adăugată va scădea considerabil. 
  5. Rețeta de astăzi este gata de servit, însă nu înainte de a o condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust. Poftă bună! 

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Supă cremă de dovleac [Sursa foto: freepik]

Citește și: Supă cremă de roșii. Una dintre cele mai răcoroase!



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Înghețată de mango. Un gust fresh, pentru o zi toridă de vară!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Mariana Moculescu, ANUNȚ despre starea lui Horia Moculescu: „A fost un om...”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru