Supă cremă de conopidă. Se poate consuma și rece!

Supă cremă de conopidă

Supa cremă de conopidă se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de Supă cremă de conopidă. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă Supă cremă de conopidă, preparata așa cum se cuvine. 

 

Rețetă de Supă cremă de conopidă

Rețeta delicioasă de Supă cremă de conopidă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli! 

Timpul de pregătire pentru această rețetă de Supă cremă de conopidă este de 30 de minute 

Citește și: Diferența dintre pandișpan și chec. Cele două delicii culinare explorate în detaliu

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Diferența dintre gelato și înghețată. Cum să ințelegi aromele și texturile!

Timp de preparare - o ora 

Timp total - o ora si 30 de minute 

Rețeta de Supă cremă de conopidă este pentru 6 persoane 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Citește și: Iancu Sterp, primele declarații după ce a asistat la nașterea Denisei: „Doamne, prin ce trec”. Tânărul a venit cu noi detalii despre fiul său- kanald.ro

Citește și: A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate- stirilekanald.ro

Ingrediente – Supă cremă de conopidă

  • 1 kg de conopidă 
  • 500 g de cartofi 
  • 3 cepe mari 
  • o căpățână de usturoi 
  • 2 lingurițe de ulei de măsline 
  • 50 g de unt 
  • 250 g de smântână 
  • Sare 
  • piper alb măcinat 
  • 2 L de apă sau supă de pui sau legume 
  • Crutoane 
  • verdeață tocată  

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă! 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]

Mod de preparare- Supă cremă de conopidă

  1. În primul și în primul rând, tot ce trebuie să faceți pentru această delicioasă rețetă de supă cremă de conopidă este să începeți prin a curăța cartofii de coajă, ulterior spăla sub un jet de apă rece, iar apoi tăiați cuburi. Tot acum vom tăia și ceapa, o vom curăța iar ulterior o vom spăla sub un jet rece de apă și o vom tăia peștișori. Căpățâna de usturoi se va toca foarte mărunt, cât mai fin cu putință, iar conopida o vom desface în buchețele și o vom spăla foarte bine, de asemenea sub un jet rece de apă. 
  2. Acum vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mari pe care o vom pune pe aragaz la foc mediu și vom adăuga pentru început uleiul de măsline, iar imediat apoi și untul. Vom aștepta să se topească untul complet, iar abia apoi vom adăuga ceapa și usturoiul pe care le-am tocat în prealabil. Condimentăm preparatul cu sare, după gust, iar imediat apoi reducem focul la mic și călim ceapa timp de aproximativ 10 minute amestecând în mod continuu până când observăm că se înmoaie așa cum trebuie. 
  3. Odată ce am observat că ceapa s-a înmuiat am adăugat și conopida, dar și cartofii direct în oală, peste restul ingredientelor. Acum vom adăuga și apa, sau supa de pui sau legume, în funcție de alegerea făcută, astfel încât toate legumele să fie acoperite. Oala se acoperă cu un capac iar ulterior conținutul se mai fierbe timp de aproximativ 30 de minute astfel încât toate să se înmoaie corespunzător. 
  4. Imediat apoi după acest interval de timp, vom da oala deoparte de pe aragaz iar supa cremă de conopidă se va pasa cu ajutorul unui blender de mână sau a altuia electric, până când vom obține o textură cât mai omogenă și fină cu putință. De asemenea, dacă nu dețineți un blender dintre cele 2 menționate, puteți trece conținutul printr-o sită. 
  5. În continuare, într-un bol de dimensiuni mai mari vom adăuga smântână și o vom bate bine de tot cu ajutorul unui tel și vom adăuga și 2 linguri de apă rece astfel încât aceasta să se fluidizeze mai bine. În continuare vom adăuga aici și un polonic din supa pe care am pregătit-o fierbinte și vom amesteca tot cu telul, ia rând pe rând vom adăuga din supa cremă fierbinte, amestecând bine de fiecare dată, astfel încât tot conținutul din bol să se înfierbânte cât mai bine cu putință în tot acest timp când noi amestecăm. Abia apoi vom turna și restul amestecului de smântână din castron peste restul de supă din oală și vom amesteca până când se va omogeniza exact așa cum ne dorim, condimentând cu sare și piper alb măcinat, după gust. 
  6. După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit co crutoane și verdeață tocată deasupra, opțional. Poftă bună!

 Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

Supă cremă de conopidă [Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Lasagna cu carne, cu o consistență savuroasă. Deliciul în fiecare mușcătură!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ce i-a spus mama Veronicăi lui Ahmed l-a făcut pe Dorobanțu să intervină imediat. Concurentul din Casa Iubirii NU a mai rezistat: "Sunteți...". Cum a reacționat la cele auzite și CE S-A ÎNTÂMPLAT în platoul emisiunii

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante