Supa cremă de ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de supă cremă de ciuperci. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă supă cremă de ciuperci, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Supă cremă de ciuperci
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Citește și: Melcișori cu cremă de cacao. Absolut delicioși!
Citește și: Supă cremă de usturoi. O adevărată delicatesă!
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 500 g ciuperci
- 1 kg de cartofi
- 2 cepe
- 5 căței de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 50 g unt
- sare
- Piper negru măcinat
- 100 g smântână
- verdeață proaspătă, tocată
- Crutoane, opțional
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru
Mod de preparare
- Când ceapa este curățată, se taie în bucăți. Pe măsură ce se decojește, usturoiul se feliază și el. Se taie ciupercile în sferturi. Cartofii îi spălăm bine și îi tăiem apoi în bucăți egale și se fierb toate aceste ingrediente deodată.
- Prima și prima dată, se pun ceapa și usturoiul la călit cu ulei și unt într-o oală de 4 litri. Se adaugă și un praf de sare, după gust. Se lasă să se înăbușe la foc mic, cu capacul pus, timp de 5 minute, iar că să nu se prindă, trebuie să fie amestecat continuu, în special dat fiind faptul că vrem ceapă transparentă, nu călită.
- Apoi, ciupercile se pun și ele și se adaugă sare și piper negru proaspăt măcinat. Acestea se călesc și ele la foc mediu timp de 10 minute, fără capac. Cartofii sunt ultimii care ajung în oală, ei se sotează cu ceapa și ciupercile timp de 5 minute. Apoi se adaugă aproximativ 2 litri de apă caldă și se pune totul la fiert la foc mediu spre mare. În cazul în care nivelul de lichid scade prea mult, se poate adăuga încă 250 ml de apă caldă.
- În ultimele 10 de minute de fierbere punem și o lingură de ceapă verde, iar apoi se folosește o furculiță pentru a verifica dacă sunt moi cartofii sau nu. Odată ce cartofii s-au fiert, se stinge focul la oală cu supa cremă de ciuperci și se pune deoparte.
- Totul trebuie amestecat odată ce s-a răcit, cu un blender, pentru a obține o supă cremă de ciuperci delicioasă, cu o consistență fluidă, nu ca un piure. Acum, oricine dorește, poate adăuga și smântână și se mai poate asezona cu sare și piper negru proaspăt măcinat.
- După acest pas, rețeta de astăzi este gata de servit, și mai putem adaugă deasupra mai multă ceapă, dar și crutoane. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.