Strudel de casa, ca la mama! Uite ce usor se prepara!


Strudel de casa, ca la mama! Uite ce usor se prepara!

Daca nu iti plac cozonacul si pasca, poti incerca o reteta de strudel de casa. Este delicioasa.

 

Ingrediente: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare, scortisoara, lamai 2, migdale 250 g, nuci 250 g, stafide 250 g.
Mod de preparare: Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald. Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald.
Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida. Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet. Dupa dospire, se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, cu sucatorul, doua foi groase de 1/2 cm. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se impacheteaza din patru parti, de la margine spre mijloc, dand foii forma patrata.
Se lasa cateva minute pe planseta, sa mai creasca, apoi se intinde foaia din nou, se unge cu unt si se presara cu urmatorul amestec: migdale cu nuci barotate, stafide, zahar pudra, coaja de lamaie si putina scortisoara pisata. Se ruleaza, apoi, foaia de la baza spre latura din afara, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se serveste ca atare, taiat felii sau feliile se reaseaza in tava si se rumenesc la cuptor.
Sursa

Ingrediente: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare, scortisoara, lamai 2, migdale 250 g, nuci 250 g, stafide 250 g.

Mod de preparare: Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald. Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald. Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida. Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet. Dupa dospire, se imparte aluatul in doua parti egale si se intind, cu sucatorul, doua foi groase de 1/2 cm. Se unge fiecare foaie cu unt topit, se impacheteaza din patru parti, de la margine spre mijloc, dand foii forma patrata. Se lasa cateva minute pe planseta, sa mai creasca, apoi se intinde foaia din nou, se unge cu unt si se presara cu urmatorul amestec: migdale cu nuci barotate, stafide, zahar pudra, coaja de lamaie si putina scortisoara pisata. Se ruleaza, apoi, foaia de la baza spre latura din afara, se aseaza intr-o forma unsa cu unt si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se serveste ca atare, taiat felii sau feliile se reaseaza in tava si se rumenesc la cuptor.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

3 tipuri de chec. Cu cacao, fructe, cu cremă sau glazură

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Scandal răsunător între Jador și Sorin! “Luați-l pe Albert la voi în echipă!"

Mariana a părăsit platoul emisiunii Puterea Dragostei, după o răfuială cu Alex! “Nu ai zis tu că vrei un bărbat care să te ia mai tare?!”

Bătaie între Cazi și Cristian Marinescu de la Puterea Dragostei! "Tu ai spus că părinții tăi te-au lăsat la mănăstire!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri