Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii. Invită-ți prietenii să se bucure de gustul lor!

spaghete cu chiftele

Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii

Spaghetele cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii

de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de  spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii, preparate așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii

Rețeta delicioasă de spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii, absolut minunate, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii  este de 30 de minute

Timp de preparare – 30 de minute

Timp total – o ora

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta de  Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii  este pentru 4 persoane

Citește și: 3 metode simple pentru a-ți crește imunitatea

Ingrediente –  Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii

  Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 150 g pesmet
  • 4 ouă întregi
  • 5 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust
  • 100 g parmezan răzuit

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 300 g ceapă albă
  • 5 căței de usturoi
  • 70 ml ulei de măsline
  • 600 g pasta de roșii
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de zahăr
  • Câteva frunze de busuioc
  • Opțional parmezan pentru servit

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4

persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

bucataria italiana
Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Andreea Mantea aruncă bomba în „Casa iubirii”! „Din nou aflăm lucruri în online despre concurenții noștri”. Aflați despre cine este vorba în episodul de duminică, 23 iunie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Zodia care își găsește sufletul pereche la mare: Horoscop pentru mini-vacanța de Rusalii- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii

  1. Tot ce trebuie sa facem pentru început, este sa preîncălzim cuptorul la 210 grade Celsius.
  2. Imediat apoi, curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm cat mai mărunt cu putință. Tot acum tocăm si pătrunjelul mărunt, iar carnea tocată o punem într-un vas peste care punem restul ingredientelor, ingrediente pe care le vom amesteca până se omogenizează.
  3. Cu carnea obținută, vom forma cam 40 de bucăți de chifteluțe, in funcție de preferințe si dimensiunea aleasa, pe care ulterior le vom pune pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, pentru a le introduce la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
  4. Pentru a pregăti sosul de roșii, este nevoie sa curățăm ceapa, usturoiul, pe care mai apoi le tocăm mărunt și le punem la călit în puțin uleiul de măsline cu puțină sare, la foc mic. Amestecam din când în când. Abia in momentul in care ceapa este înmuiată bine, adăugăm pasta de roșii, puțină apă, zaharul, sare, piper si fierbem pentru încă 5 minute, la foc mediu. 
  5. In continuare, trebuie sa fierbem pastele așa cum este recomandarea de pe ambalaj.
  6. Intre timp, adăugăm chifteluțele în sosul de roșii, după ce s-au fiert, punem si spaghetele, frunzele de busuioc rupte și mai fierbem pentru încă un minut, apoi oprim focul, presarăm parmezanul și sunt gata de servit, alături de un piure sau orez.

retete de paste
Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii

  • Ingredientele pentru sosul de roșii se pot trece prin blender de la început, nu după fierbere
  • Astfel, se va păstra culoarea roșiilor autentica și nu se va îngălbeni, ceea ce nu ne dorim deloc.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

spaghete cu parmezan
Spaghete cu chifteluțe, parmezan și sos de roșii[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cremwusti în aluat, rețetă delicioasă și ușor de făcut. Deliciul într-un înveliș!



Citește și:

Aveţi pulsul mare? Ce dietă trebuie să urmaţi

Ce să pui în griș pentru a obține cele mai pufoase găluște. Trucul gospodinelor iscusite

3 cupluri de zodii MENITE să fie împreună. Sunt ADEVĂRATE suflete pereche!

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Cum se înțelege, de fapt, Carmina Vârciu cu Anda Călin: ”Pentru mine este doar partenera tatălui meu”

Cât costă o noapte de cazare în apartamentul lui Jorge din Mamaia? „Le-am mobilat superb, pe malul mării, într-un complex cu infinity pool, jacuzzi, spa.”

Gratiela Teohari Duban: “Valsul mirilor l-am plănuit cu câteva luni înainte, pe ritm de bachata”

A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții", atac de cord pe iaht


Cookies