Secretul celei mai delicioase ciocolate de casa! E gata in 5 minute


Pentru a prepara o ciocolata de casa care se topeste in gura trebuie sa tineti cont de cateva lucruri esentiale care fac diferenta intre un desert banal si unul incredibil de bun.

Ciocolata de casa

Ingrediente: - 500 grame lapte praf - 500 grame zahar - 50 grame cacao - 100 grame unt sau margarina - 100 ml apa - stafide, nuci prajite, alune, arome dupa gust

Preparare: Apa si zaharul se pun pe foc si se lasa la fiert pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul. Se inchide focul si se adauga in ploaie laptele praf si cacao care au fost cernute in prealabil si amestecate. Cand se omogenizeaza compozitia se adauga aromele (esenta de rom, vanilie, migdale - dupa gust) si nuci, stafide ori alune. Compozitia se toarna cat este calda intr-o tava intinsa pe care asternem celofan sau folie alimentara. Se intinde compozitia uniform si cat este inca calda se traseaza dungi pe ciocolata in forma dorita (patratele, romburi triunghiuri). Ciocolata nu va putea fi taiata cand e rece daca nu sunt trasete dungile cat timp compozitia e calda.

Sursa, foto: adevarul.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Nelson Mondialu, casa de la țară: „I-am luat casă să-i fac vecini cu voi!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri