Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun


Sarmale din carne de vita si porc - Cea mai buna reteta de Craciun

Aceasta reteta de sarmale este delicioasa. Iata cum sa prepari sarmalele ca sa iasa perfecte.

Ingrediente:

– 1 kg de carne tocata (porc si vita)
– 1-2 verze murate
– 250 g orez
– 200 g bacon
– 3-4 linguri de pasta de tomate
– 2-3 linguri de ulei
– 4-5 cepe
– 1 morcov (optional)
– 1 legatura de marar verde
– sare, piper, cimbru, foi de dafin

Preparare:

Se aleg foile pentru sarmale. Varza conteaza mult – foile trebuie sa fie subtiri.
Se lasa la scurs.

Intr-o tigaie incapatoare se incalzeste uleiul si se caleste putin ceapa tocata marunt.
Se adauga orezul spalat si scurs bine.

Se lasa cateva minute, timp in care se amesteca si apoi se adauga 1/2 cana de apa.


Se lasa pe foc pana scade apa, se amesteca din cand in cand.

Se adauga apoi carnea tocata, sarea, piperul, cimbrul (toate dupa gust).
Se lasa sa fiarba cateva minute, pana se schimba complet culoarea carnii, timp in care se amesteca sa nu se prinda.

Se da deoparte tigaia, se lasa putin la racit. Se adauga si mararul tocat.
Se trece la impachetat sarmalele.

Citeste continuarea pe CuraDeMiere.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Cozonac pufos cu mac - Reteta pentru incepatoare

Postul Antena 1, acuzat de REGIE! Cine trebuia să câștige finala Asia Express

Asa faci cel mai gustos strudel pentru masa de Craciun - Reteta ca la bunica acasa

Cum se prepara corect lebarul. Aceasta este reteta traditionala pe care putine gospodine o mai stiu

Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

NOTEAZĂ: Cum faci blatul de tort din biscuiți pisați

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri