Reteta traditionala pentru masa de Craciun - Cum faci haioase din aluat cu osanza


Haioase din aluat cu osanza fac parte din retetele traditionale de Craciun si se servesc cu drag de cei dragi. Osanza, obtinuta de la porcul sacrificat de Craciun, este un ingredient ideal pentru aceasta prajitura.

Ingrediente

550 g osanza
880 g faina (330 g pt osanza, 550 g pt aluat)
2 oua
1 galbenus
2 linguri ulei
zeama de la 1 lamaie
½ lingurita rasa de sare
250 ml apa
400 g marmelada
150 g nuci optional

Pregatire aluat cu osanza pentru haiose

Prima data ne ocupam de osanza. Si ne ocupam, nu gluma, pentru ca trebuie curatata. Osanza trebuie sa fie rece bine, altfel se prelucreaza mai greu. Osanza este grasimea dintre intestinele porcului si are diverse pielite (ca un pergament) si fire si firisoare de cate trebuie curatata.

Citeste continuarea pe pagina 2 >>>


Citește și:

Ela Crăciun te învaţă cum să împachetezi cu stil cadourile de Crăciun. 5 sfaturi utile

Negresele lui Mos Craciun - Deliciu pentru sarbatorile de iarna

Sarmale lenese - cea mai usoara reteta de Craciun

Apocalipsa pana la Craciun? Astronomii indienii sustin ca un virus mortal va distruge omenirea

Ceaiul de tei - beneficii dovedite pentru sănătate!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca Comănici, câștigătoarea „Puterea Dragostei” a fost bătută?! Primele declarații: „Vor să...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri