O salata racoritoare de vara, cu branza Gorgonzola, nuci si mazare verde, dupa o reţeta Jamie Oliver.
Ingrediente:
2 linguri zeama de lamaie
6 linguri ulei de masline
2 mere rosii mici
2 bucaţi de fenel, feliat subţire (frunzele se pastreaza)
170 g miez de nuca
200 g branza Gorgonzola
150 g mazare verde, boabe
sare
piper
Mod de preparare:
Într-un castronel se pregateste o vinegreta din zeama de lamaie,
ulei de masline, sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se lasa sa se aseze aromele.
Merele se spala, se scot cotoarele, apoi se taie felii subţiri. Se pun intr-un castron mare peste care se adauga fenelul si nucile. Se stropesc cu vinegreta si se imbraca in arome.
Salata se imparte pe 3-4 farfurii. Deasupra se pune Gorgonzola si o lingura de mazare verde.
Se serveste imediat, ornata cu frunzele de fenel.
Sursa
Ingrediente:
2 linguri zeama de lamaie
6 linguri ulei de masline
2 mere rosii mici
2 bucaţi de fenel, feliat subţire (frunzele se pastreaza)
170 g miez de nuca
200 g branza Gorgonzola
150 g mazare verde, boabe
sare
piper
Mod de preparare:
Într-un castronel se pregateste o vinegreta din zeama de lamaie, ulei de masline, sare si piper dupa gust.
Se amesteca bine si se lasa sa se aseze aromele.
Merele se spala, se scot cotoarele, apoi se taie felii subţiri. Se pun intr-un castron mare peste care se adauga fenelul si nucile. Se stropesc cu vinegreta si se imbraca in arome.
Salata se imparte pe 3-4 farfurii. Deasupra se pune Gorgonzola si o lingura de mazare verde. Se serveste imediat, ornata cu frunzele de fenel.
Sursa Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro
Citeste si: Shakira vrea să îl ruineze finaciar pe Gerard Pique! Cum i-a închis deja ușile fostului fotbalist după ce a înșelat-o- radioimpuls.ro