Salamul de biscuiți se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de salam de biscuiți.
Rețetă de Salam de biscuiți
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de 30 de minute
Timp de preparare - o ora
Timp total - o ora si 30 de minute
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Beneficiile dietei vegane. Ce spun studiile științifice
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat
Ingrediente
Pentru compoziție
- 800 g biscuiți
- 350 g unt
Pentru sirop
- 350 ml apa
- 250 g zahar
- 1 lingura scorțișoară
- coaja de la 1 lămâie
Pentru umplutura
Citește și: Doliu în sportul românesc! A murit campionul olimpic la gimnastică Dan Grecu- kanald.ro
- 50 g coji de portocale
- 50 g cacao
- 50 g merișoare
- 50 g stafide
- 50 g nuci
- 50 ml rom
- cocos
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Zdrobiți aproximativ jumătate din cantitatea de biscuiți, iar restul ii lăsați in bucăți mai mari.
- Pentru a face siropul, fierbeți zahărul cu apă până se dizolvă. Se aduce la fierbere ușor, apoi se adaugă scorțișoară și coajă de lămâie și se aduce din nou la fiert.
- Tăiați mărunt ingredientele, mai exact merișoarele, stafidele, cojile de portocala, nucile si puteți adăuga și altele, după bunul plac, precum ciocolată tocată, rahat sau migdale mărunțite, curmale, smochine, alte fructe confiate, vișine, lămâie confiată, dulceață de coajă de pepene verde etc.
- Turnați siropul peste biscuiții zdrobiți, amestecați bine și adăugați celelalte ingrediente rămase (cacao, rahat, fructe, coji, nuci etc.). Adăugați treptat untul moale (la temperatura camerei) și amestecați bine până se formează o textura omogenă.
- Apoi, adăugați bucățile mari de biscuiți și amestecați. Cu toate acestea, nu-l strângeți prea strâns pentru a asigura o distribuție uniformă.
- Mai departe, luați o folie transparentă și îndepărtați două benzi suprapuse de aceeași dimensiune. Acest lucru va menține salamul de biscuiți pe loc și va împiedica lipirea sau alunecarea acestuia. Dacă doriți, puteți stropi salamul de biscuiți cu nucă de cocos deshidratată. Turnați amestecul de salam de biscuiți pe folie și formați formele de desert. Rulați salamul într-o bilă, modelați-o cu mâinile, neteziți-o și înfășurați-o strâns în folie.
- Se lasă la frigider cel puțin 2 ore. După acest interval de timp, scoatem salamul de biscuiți din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.