Se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță vor ieși cele mai gustoase rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon, preparate așa cum se cuvine.
Rețetă de Rulouri cu piept de pui și spanac, învelite în bacon
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Gogoși cu glazură de ciocolată neagră. Alege să prepari gogoși ca în comerț, chiar la tine acasă!
Citește și: Pizza cu brânză. O altă versiune a rețetei de Quattro Formaggi!
Timp de preparare- o ora
Timp total- 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 8 felii de piept de pui
- 8 felii de bacon
- 200 g de spanac proaspăt
- 4 linguri de parmezan ras
- Sare
- piper negru măcinat
- ulei
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Citește și: ”Super gripa” a ajuns în România. Care este primul simptom- kanald.ro
Mod de preparare
- În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să începem prin a ne ocupa de pregătirea pieptului de pui. Feliile de care avem nevoie se vor lua și se vor așeza pe un fund, pentru ca ulterior cu ajutorul unui bătător de carne, să le subțiem cât se poate de mult. Procesul se va repeta cu toate bucățile de piept de pui. Ulterior, acestea se vor condimenta cu sare și piper negru măcinat după gust, se vor așeza într-un bol și se vor introduce în frigider timp de aproximativ 30 de minute.
- In acest interval de timp, ne vom ocupa de pregătirea spanacului. Așadar, acesta trebuie să fie curățat foarte bine și spălat ulterior sub un jet rece de apă, pentru ca mai apoi să îl punem într-o oală de dimensiuni mai mari în care am adăugat apă cât să-l acopere, cu un praf de sare după gust, pentru ca acesta să se fiarbă timp de aproximativ 5 minute. După acest interval de timp, vom scurge foarte bine spanacul, îl vom transfera într-un bol de dimensiuni mai mari și îl vom amesteca cu parmezanul pe care l-am ras în prealabil.
- Acum că toate ingredientele pentru preparat sunt gata, tot ce trebuie să facem este să întindem foarte bine feliile de piept de pui, pentru ca pe acestea să așezăm cu mare grijă amestecul de spanac cu parmezan, astfel încât să ajungă pe toată suprafața pieptului de pui, apoi începem rând pe rând să rulăm feliile din piept de pui în care se află amestecul de spanac și parmezan, pentru ca la final fiecare rulou să fie învelit în câte o felie de bacon. Este nevoie ca ulterior feliile de bacon să fie prinse cu ajutorul unei scobitori, pentru a ne asigura că vor sta nemișcate și vor rămâne în această formă în tava de cuptor.
- Vom avea nevoie acum și de o tavă de cuptor de dimensiuni mai mari, în care am așezat hârtie de copt, iar ulterior începem să punem rulourile noastre rând pe rând cu puțin spațiu între ele în tavă. Stropim rulourile cu puțin ulei și introducem tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 180°C, timp de aproximativ 30-40 de minute sau până când vom observa că acestea sunt gătite.
- După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și rulourile noastre din tavă, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.