VIDEO Ruladă de pui cu spanac. Cea mai suculentă și gustoasă!

retete de gustare

Ruladă de pui cu spanac

Se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de ruladă de pui cu spanac.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă ruladă de pui cu spanac, preparata așa cum se cuvine.

Rețetă de Ruladă de pui cu spanac

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 7 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Brioșe cu cremă de căpșune. Perfecte pentru iubitorii de căpșune!

retete pentru cina
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Spaghete cu somon. Un preparat rafinat și absolut delicios!

Timp de preparare – o ora

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total – 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

rulada de pui cu spanac
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 1 kg și jumătate de piept de pui
  • 150 g de cașcaval
  • 250 g de spanac
  • 100 ml de ulei
  • 80 g de unt
  • 2 ouă
  • 2 cepe
  • 4 căței de usturoi
  • o legătură de pătrunjel proaspătă
  • Sare
  • piper negru măcinat

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete cu preparate pui
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • În primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea ruladei. Așadar, începem prin a curăța, alege și spăla foarte bine spanacul, pentru ca ulterior să ne ocupăm și de pieptul de pui, care trebuie trecut prin mașina de tocat. Ulterior, vom tăia mărunt atât ceapa cât și legătura de pătrunjel proaspăt.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

Citește și: Veronica îl amenință cu tigaia pe Andrei! „Stai la distanță, du-te de aici!”. Aflați ce se întâmplă între cei doi concurenți în ediția din „Casa iubirii” de marți, 17 iunie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Iulia a murit lovită de tren, în timp ce asculta muzică în căști. Fata nici nu împlinise 18 ani- stirilekanald.ro

  • Mai departe, vom avea nevoie de o altă dimensiuni mai mari, în care vom adăuga apă și sare după gust și ulterior spanacul, pentru a-l lăsa la opărit. În momentul în care acesta s-a opărit, îl vom trece într-o sită pentru a-l lăsa la scurs.
  • Oala în care am preparat spanacul se va folosi în continuare însă după ce am aruncat apa, pentru ca ulterior să adăugăm uleiul și să-l lăsăm să se încingă. Adăugăm apoi în oală ceapa tocată și un praf de sare și amestecăm, pentru ca ceapa să se călească și să devină translucidă. În acel moment oprim focul și lăsăm ceapa deoparte.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mare în care vom adăuga pieptul pe care l-am trecut prin mașina de tocat în prealabil, ceapa din oală, pătrunjelul tocat mărunt, căței de usturoi, condimentăm cu piper negru măcinat după gust și adăugăm și ouăle. Toate aceste ingrediente se amestecă foarte bine cu mâna pentru a se omogeniza exact așa cum ne dorim.
  • In continuare, vom avea nevoie de o folie alimentară pe care o vom întinde pe o suprafață plată, pentru ca ulterior să răsturnăm pe ea compoziția noastră din i ngredientele adăugate în vas și să o întindem uniform într-o formă dreptunghiulară sau pătrată în funcție de preferințe. Deasupra compoziției adăugăm frunzele de spanac, astfel încât să ajungă pe întreaga suprafață a compoziției. Imediat apoi, peste spanac adăugăm și cașcavalul, iar apoi începem ușor să ridicăm folia alimentară pentru a începe rularea preparatului.

rulada de pui
Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]

  • Acum vom avea nevoie de o tavă de cuptor termorezistentă, pe care o vom unge cu puțin unt în prealabil, pentru ca ulterior să așezăm rulada noastră direct în tavă. Păstrăm puțin unt și îl încălzim, pentru a unge rulada deasupra cu acesta, iar apoi introducem tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C timp de aproximativ 50 de minute.
  • După acest interval de timp, scoatem tava din cuptor și lăsăm rulada să se răcească, pentru ca ulterior să o porționăm exact așa cum ne dorim, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Ruladă de pui cu spanac[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Spaghete cu somon. Un preparat rafinat și absolut delicios!

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Imagini de infarct cu Ioana Tufaru în costum de baie la plajă în Eforie! Vacanță pe buget de criză: 40 lei/zi

Dorul și suferința sunt din ce în ce mai intense în sufletul lui Nicolae Botgros. Cu greu își găsește liniștea: "Când ajung la poarta cimitirului, fără să vreau îmi curg lacrimile". Celebrul dirijor, noi declarații DUREROASE despre Lidia Băjenaru

Răzvan Botezatu, mărturisiri fără perdea: „M-am angajat prima oară la 14 ani, am cheltuit banii de pe marfă!” Cum a albit-o pe mama lui de griji

Danciu, posibilă împăcare cu Manuela? Dorobanțu rupe tăcerea: „Ar mai vrea să continue ceva”

Trei eleve au înconjurat un pensionar și l-au bătut crunt în plină stradă. Medicii nu l-au mai putut salva


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies