Rugăciunea pe care trebuie neapărat să o rostești de Sfinții Împărați Constantin și Elena. Nu lăsa ziua de 21 mai să treacă fără să o spui!

Traditii de Sfintii Constantin si Elena
Traditii de Sfintii Constantin si Elena 

Descoperă în articolul de mai jos care este cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești pe data de 21 mai, când sunt prăznuiți Sfinții Împărați Constantin și Elena.

Pe data de 21 mai se prăznuiește an de an o sărbătoare extrem de importantă pentru toți credincioșii, și anume Sfinții Împărați Constantin și Elena.

 

Fiind una dintre cele mai importante sărbători ale primăverii, această sărbătoare este însoțită și de o rugăciune care trebuie rostită în această zi. Astfel, nu trebuie să lași ziua de 21 mai să treacă fără a te ruga.

Citește și: Urări și mesaje pentru cei care își serbează onomastica de Sfinții Împărați Constantin și Elena

Rugaciunea sfintilor Constantin si Elena
Biserica Ortodoxa rugaciune[Sursa foto: freepik]

Citește și: 21 mai, Sfinții Constantin și Elena. Ce se oferă de pomană în această zi

Gaius Flavius Valerius Aurelius Constantinus, devenit mai târziu împăratul Constantin I sau Constantin cel Mare, a fost un important împărat roman între anii 306 și 337 și a devenit conducător al întregului Imperiu Roman după ce i-a învins pe Maxentius și Licinius.

În toamna anului 312, legenda spune că împăratul care era până atunci păgân, a zărit pe cer o cruce strălucitoare, chiar deasupra soarelui, ce avea inscripția “in hoc signo vinces” – “prin acest semn vei birui”. Pe timpul nopții, legenda mai spune că lui Constantin i s-a arătat în vis însuși Iisus Hristos, care l-ar fi sfătuit să pună semnul crucii pe steagurile soldaților săi. Împăratul a urmat aceste semne, iar bătălia a fost câștigată.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Despre Împărăteasa Elena, se spune că aceasta a fost căsătorită cu Constantius Chlorus, fiind mama Împăratului Sfântului Constantin cel Mare. Fiind foarte credincioasă, în timp ce se afla într-un pelerinaj, a văzut oameni care duceau un mort pe o colină unde se aflau trei cruci.

Când s-au apropiat cu mortul de una dintre cruci, mortul a înviat. Astfel, a fost descoperită crucea pe care a fost răstingnit Mântuitorul Iisus Hristos. După acest moment, părți din crucea Mântuitorului au fost împărțite către bisericile ortodoxe, câteva dintre ele găsindu-se în mai multe biserici și mănăstiri din România. În plus, Împărăteasa Elena a ordonat zidirea unei biserici deasupra Sfântului Mormânt.

În secolul al VII-lea, perșii au luat drept pradă de război crucea pe care a fost răstignit Mântuitorul, însă a fost redobândită cu mari eforturi și readusă la Ierusalim, în Biserica Sfântului Mormânt, locul unde an de an se înfăptuiește o mare minune de Paște, atunci când se aprinde lumina singură și este oferită apoi credincioșilor, lumină care ajunge în noaptea de Paște la toți românii.

După apariția lui Iisus Hristos în vis și câștigarea războiului, în 313, împăratul Constantin cel Mare a emis Edictul de la Milan, prin care creștinismul devine „religie permisă”, alături de altele din imperiu. Împăratul Constantin a luat apoi mai multe măsuri în favoarea Bisericii creștine și a înlăturat din legile penale pedepsele contrare creștinismului.

În anul 321, Împăratul Constantin cel Mare a declarat ziua de dumincă sărbătoarea săptămânală a creștinilor, devenind din acel moment zi de odihnă în imperiu, ziua în care chiar și soldații săi asistau la slujbă.

Alături de familia sa, Împăratul Constantin cel Mare a sprijinit repararea bisericilor, construirea unor biserici în Ierusalim, Roma, Nicomidia, precum și în alte orașe importante ale Imperiului. În 11 mai 330, Împăratul Constantin cel mare a transformat orașul Bizantium în orașul Constantinopol, acest oraș fiind timp de 1000 de ani capitala creștină a Imperiului Roman. În acest oraș a construit numeroase lăcașuri de cult, printre ele regăsindu-se și Biserica Sfinților Apostoli. Pentru contribuțiile sale la recunoașterea Bisericii, Sfântul Împărat Constantin cel Mare este considerat egal Apostolilor.

Traditii de Sfintii Constantin si Elena
Biserica Ortodoxa[Sursa foto: freepik]

Citește și: Surpriză seducătoare pentru băieții din „Casa iubirii”! Aflați ce le-au pregătit fetele în ediția incendiară de sâmbătă, de la orele 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Doctoriță ucisă de iubit, tot medic! Au urmat zile întregi de chin pentru femeie. Cei doi lucrau la același spital- stirilekanald.ro

Rugăciunea puternică a Sfinților Împărarați Constantin și Elena

 

„Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, după Dumnezeu şi Maica Domnului, voi sunteţi nădejdea noastră şi folositorii noştri; voi ne sunteţi nouă bucurie în vremea necazului, voi ne ocrotiţi în nevoi şi ne ajutaţi. Voi sfintelor mănăstiri şi biserici le sunteţi păzitori; pentru aceasta cădem înaintea voastră cu lacrimi, rugându-vă să nu încetaţi a ne ajuta nouă, neputincioşilor, ci mijlociţi la Dumnezeu şi la Preacurata Lui Maică şi Pururea Fecioară Maria, ca şi pe noi să ne păzească fără prihană şi pe toţi să ne întărească în credinţă, până la sfârşitul vieţii, spre mântuirea sufletelor noastre. Amin!”

Sfintii Imparati Constantin si Elena
Sfintii Constantin si Elena sunt praznuiti pe 21 mai[Sursa foto: freepik]

Tradiții de Sfinții Constantin și Elena

 

Potrivit calendarului popular românesc, ziua de 21 mai mai este numită și Constantin Graur sau Constandinul puilor. În această zi se credea că păsările încep să își învețe puii să zboare. Cei care respectau sărbătoarea și nu munceau în această zi erau protejați de lucruri rele, precum și de dureri. Însă, cei care lucrau în ziua de 21 mai nu urmau să se bucure de odihnă sufletească nici după moarte, potrivit unei credințe din Ardeal.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai puternică rugăciune pentru căsătorie. La ce sfinți să te rogi pentru găsirea sufletului pereche

Am aflat secretul teribil al soacrei mele, iar acum nu știu ce să fac! Cum aș putea să îi spun soțului așa ceva!?!

Ți se face pielea de găină! Mama Teodorei Marcu, distrusă de durere la aproape 3 săptămâni de când și-a pierdut fiica. Ipostaza sfâșietoare în care a fost surprinsă femeia

Disperare fără margini. Cine este reputatul cadru didactic care și-a pus capăt zilelor într-un gest extrem. Tragedia care a avut loc în plină stradă a cutremurat martorii

Cum s-a oficializat relația dintre Răzvan și Irina Fodor și motivul pentru care nu este adeptul cererilor în căsătorie cu public. “Mi se pare mai cinstită pentru că nu o iei prin surprindere.”

Cine este și câți ani are Şeyda Akova Balcıoğlu, care joacă rolul Afife în serialul Pierduți în dragoste! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră

VIDEO Rezultate BAC 2025: La ce oră se publică notele pe edu.ro?


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies