Risotto cu ciuperci. Un gust plin de savoare!

retete de gustare

Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de risotto cu ciuperci.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cel mai gustos risotto cu ciuperci, preparat așa cum se cuvine.

Rețetă de Risotto cu ciuperci

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Macarons cu cremă de ciocolată albă. Un desert rafinat și sofisticat!

risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Citește și: Paste Tagliatelle cu fructe de mare. Poți aduce această savoare, chiar la tine acasă!

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Timp de preparare- o ora

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

  • 300 g orez cu bob mare
  • 350 g ciuperci proaspete
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 100 g unt
  • 2 cepe tocate
  • 2 căței de usturoi zdrobit
  • 2 căței de usturoi tocați mărunt
  • 100 ml vin alb sec sau vermut alb
  • Sare
  • piper măcinat
  • 800 ml supa fierbinte
  • 100 g Parmigiano ras fin
  • Pătrunjel verde
  • fulgi de parmezan

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

Citește și: Tinerii între 11 și 26 de ani se pot vaccina gratuit împotriva HPV. Legea a fost adoptată de Parlament- kanald.ro

Citește și: Fostă jurnalistă și copilul ei de 7 ani au căzut de la etaj, în București! Femeia ar fi fost în depresie- stirilekanald.ro

Risotto cu ciuperci[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  1. Am făcut orezul, untul, parmezanul și ciupercile pentru risotto. Am pus supa într-o crăticioară pentru a se încinge. Ea trebuie să clocotească într-un ritm lent.
  2. Am sotat separat ciupercile într-o tigaie pentru că au lăsat apa. Mai întâi le-am scos pălării de pe piciorușele lor. Am tocat bine piciorușele și le-am lăsat deoparte.
  3. Am tăiat pălării în felii subțiri și le-am prăjit într-o tigaie la foc iute cu un cățel de usturoi zdrobit și o lingură de ulei de măsline. Ce gust delicios! Le-am lăsat deoparte după ce am stins focul.
  4. Am pus restul de ulei și jumătate din unt la încins într-o tigaie mai adâncă. Am tocat al doilea cățel de usturoi și ceapa în bucăți mici.
    Apoi le-am călit până când nu s-au rumenit și au devenit transparente. Am pus orezul uscat într-o tigaie și l-am călit pentru aproximativ două până la trei minute sau până când uleiul aromat a acoperit toate boabele.
  5. Am adăugat piciorușele ciupercilor tocate mărunt și le-am călit până când apa lor s-a evaporat și ciupercile au început să sfârâie. Am pus sare și piper măcinat peste. Îngrijorare! În plus, supa de carne sau legume are un gust sărat. Am stins totul cu un pahar mic de vermut alb (Martini).
  6. Am așteptat ca alcoolul din vermut să se evapore și apoi am început să adaug treptat supa fierbinte peste orez. Am pus doar două polonice la un moment dat și am așteptat ca orezul să absoarbe tot lichidul înainte de a-l umple. Totul trebuie gătit la foc mic și amestecat constant cu o lingură de lemn. Durează în medie între douăzeci și cincisprezece minute. Trebuie să testați câteva boabe de orez; dacă au o textură ușor al dente și un miez mai tare, atunci risotto-ul este gata. Daca pare ca nu este suficient lichid, mai puteți adăuga 50 ml supa in plus de la rețetă.
  7. Pentru risotto, acest pas este esențial. Untul rece și parmezanul ras vor face orezul cu ciuperci mai cremos. Am preparat 60 de grame de Parmigiano Reggiano ras.
  8. Am luat tigaia cu orez de pe aragaz și am adăugat untul și parmezanul ras după ce am luat-o de pe foc. Pentru a le înțelege bine, am amestecat energic. Tot acum am adăugat ciupercile sotate și o bucată de pătrunjel verde tocat.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

retete pentru cina
Risotto cu ciuperci[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețetă de clătite de post cu apă plată. Ce ingrediente să adaugi pentru a ieși delicioase

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Asasinat! Fostul politician își lăsa copiii la școală atunci când a fost împușcat

Cine este jurnalista care a căzut de la etajul 5 împreună cu fiica ei de 7 ani

O româncă stabilită în Italia a dispărut misterios. Ce cred apropiații că s-ar fi întâmplat cu femeia

Ce meserie are Iasmin Agoston, concurent la „Tempting Fortune România”. Iată cu se ocupa tânărul înainte de a participa la noul reality show de aventură

"L-a ucis, tocat și gătit cu legume" Șeful unui restaurant din Franța și-a mărturisit crima șocantă, urmată de un ritual învățat în Nepal


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies