Reteta zilei. Pilaf cu praz, ca in satele dobrogene


Esti in cautarea unei retete romanesti (sau macar a uneia care se pregateste in teritoriile noastre de sute de ani, deci e cazul sa ne-o asumam)? Atunci te afli unde trebuie. Rubrica de fata este exact despre asta....

 

Ne-am obisnuit sa asociem prazul bucatariei oltenesti si, in buna masura, nu gresim daca vom crede asta. Insa praz se mananca si-n Dambovita - care nu-i in Oltenia, si-n Prahova, ba chiar si in multe comunitati din Dobrogea... Asta ca sa nu aruncam cu leasa de prins pasari si povesti prea departe.
In Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucatairie otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibila, vom gasi si aceasta reteta delicioasa de pilaf cu praz.
Ca sa il pregatesti ai trebuinta de cateva fire de praz, un sfert de kilogram de ore, cateva linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate, sare si piper. De la praz se va folosi partea alba, care e mai putin fibroasa si atoasa (daca avem cumva prazoaice - mai subtiri si mai fine - pentru un gust mai puternic, putem folosi si putin din partea verde). Prazul se.............
Afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

Ne-am obisnuit sa asociem prazul bucatariei oltenesti si, in buna masura, nu gresim daca vom crede asta. Insa praz se mananca si-n Dambovita - care nu-i in Oltenia, si-n Prahova, ba chiar si in multe comunitati din Dobrogea... Asta ca sa nu aruncam cu leasa de prins pasari si povesti prea departe.In Dobrogea, unde contaminarea cu elemente ale bucatairie otomane - precum celebrul pilavi - este destul de vizibila, vom gasi si aceasta reteta delicioasa de pilaf cu praz.

Ca sa il pregatesti ai trebuinta de cateva fire de praz, un sfert de kilogram de ore, cateva linguri de ulei, o lingura de pasta de tomate, sare si piper. De la praz se va folosi partea alba, care e mai putin fibroasa si atoasa (daca avem cumva prazoaice - mai subtiri si mai fine - pentru un gust mai puternic, putem folosi si putin din partea verde). Prazul se.............

Afla toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Cristina Șișcanu, desființată de fani după ce a ieșit așa din casă: „Cu ce am greșit?”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri