Reteta zilei. Ochiuri romanesti


Unde altundeva sa cauti adevaratele retete romanesti daca nu acolo unde ele au fost consemnate de demult, adica in primele noastre carti de bucate?

 

Ouale nemtesti se fac - zicea Ecaterina Comsa, pe la inceputul anilor 1900 - intr-o tigaie de ochiuri (cu adancitura pentru fiecare ousor), prajite-ntr-o lingura de unt fierbinte. Oul se sparege si se pune-n „scufundatura” cat untul face spume albe si nu a inceput a se rumeni.
Apoi flacara se face mica-mititica si ochiurile se coc in fierbinteala untului. Ouale ochi nemtesti sunt, am zice astazi, „bomba calorica”.
Prin comparatie, ochiurile romanesti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau alta grasime... cel putin nu la inceput, ca reteta, se va vedea, are si ea capcanele ei.
Cum se fac, dara, ochiurile romanesti?
Fierbem intr-o cratita apa sarata; cand aceasta fierbe spargem si lasam in apa, binisor, cate oua vrem, dara in asafel ca ouale sa nu se strice, nici sa nu le punem unul peste altul. Apoi acoperim cratita, luand-o de pe foc, sa nu fiarba tare, si lasand ouale sa stea in apa cca 10-15 minute.
Citeste mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Ouale nemtesti se fac - zicea Ecaterina Comsa, pe la inceputul anilor 1900 - intr-o tigaie de ochiuri (cu adancitura pentru fiecare ousor), prajite-ntr-o lingura de unt fierbinte. Oul se sparege si se pune-n „scufundatura” cat untul face spume albe si nu a inceput a se rumeni. 
Apoi flacara se face mica-mititica si ochiurile se coc in fierbinteala untului. Ouale ochi nemtesti sunt, am zice astazi, „bomba calorica”.

Prin comparatie, ochiurile romanesti sunt de-a dreptul dietetice! Nu tu unt sau alta grasime... cel putin nu la inceput, ca reteta, se va vedea, are si ea capcanele ei.

Cum se fac, dara, ochiurile romanesti?

Fierbem intr-o cratita apa sarata; cand aceasta fierbe spargem si lasam in apa, binisor, cate oua vrem, dara in asafel ca ouale sa nu se strice, nici sa nu le punem unul peste altul. Apoi acoperim cratita, luand-o de pe foc, sa nu fiarba tare, si lasand ouale sa stea in apa cca 10-15 minute.

Citeste mai departe detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Adevărul despre broșa pe care Viorica Dăncilă a purtat-o toată campania! Bijuteria are și un nume

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri