Reteta zilei de miercuri. Bors de cartofi, ca-n Moldova


Reteta zilei de miercuri. Bors de cartofi, ca-n Moldova

Retete romanesti de post! Stiu bine ca asta vreti sa aflati de la mine! Si-am brodit rubrica de astazi tocmai pe acest gand: retete romanesti, de gatit in inima postului!

 

In miezul Postului cel mare al Pastilor, nimic mai nimerit decat un bors moldovenesc, cu cartofi, cu morcov, cu ceapa si ardei gras, cu rosii si fasole fiarta, cu cateva linguri de ulei (sa aiba stelute, cand il pui in farfurie). Acrit, nu-i asa?, cu… bors – ca doar de-aia se cheama cum se cheama! Dar “chichirezul” la zeama asta sunt verdeturile: leustean – ah!, leusteanul! –, patrunjel, marar si cimbru.
Fiertura e una clasica si se face ca pe vremea strabunicilor, iar elementul crucial este verdeata, care, adaugata generos dupa ce oala a fost luata de pe foc, innebuneste borsul de arome.
Veti fi voind sa stiti cum se prepara…? Atunci, ascutiti-va creionul, dati pagina caietului de retete si notati indicatiile:
Se prajeste ceapa pana se rumeneste, dupa care se prajesc si ardeii cu morcovul taiat cubulete mici.
Mai apoi, tot cu ceapa prajita se calesc si rosiile curatate de coaja si tocate din cutit in prealabil. Dupa ce se combina cele doua prajeli, totul se da la foc pana scade zeama.
Afla pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

In miezul Postului cel mare al Pastilor, nimic mai nimerit decat un bors moldovenesc, cu cartofi, cu morcov, cu ceapa si ardei gras, cu rosii si fasole fiarta, cu cateva linguri de ulei (sa aiba stelute, cand il pui in farfurie).

Acrit, nu-i asa?, cu… bors – ca doar de-aia se cheama cum se cheama! Dar “chichirezul” la zeama asta sunt verdeturile: leustean – ah!, leusteanul! –, patrunjel, marar si cimbru.
Fiertura e una clasica si se face ca pe vremea strabunicilor, iar elementul crucial este verdeata, care, adaugata generos dupa ce oala a fost luata de pe foc, innebuneste borsul de arome.

Veti fi voind sa stiti cum se prepara…? Atunci, ascutiti-va creionul, dati pagina caietului de retete si notati indicatiile:

Se prajeste ceapa pana se rumeneste, dupa care se prajesc si ardeii cu morcovul taiat cubulete mici.
Mai apoi, tot cu ceapa prajita se calesc si rosiile curatate de coaja si tocate din cutit in prealabil. Dupa ce se combina cele doua prajeli, totul se da la foc pana scade zeama. 

Afla pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este Mioara Velicu. "Noi ne-am crescut unul pe altul, îmbracam hainele unuia altuia"

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Ce poți da de pomană de Adormirea Maicii Domnului, 15 august

Mâncare de post pentru pomană

Cu ce se mănâncă nachos. Ce fel de toppinguri alegi pentru acest preparat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Maria Constantin. „Eu țin foarte mult la imaginea mea și încerc să mă întrețin și să mă mențin în formă până când voi mai apărea pe scenă"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri