Reteta zilei de joi. Mancare de pasare de curte cu gutui

Reteta zilei de joi. Mancare de pasare de curte cu gutui
Reteta zilei de joi. Mancare de pasare de curte cu gutui

Exista cutuma ca romanii nu gatesc mancaruri cu sosuri dulci, ca acestea nu ar fi, la o adica, retete romanesti.

 

Totusi, eu îmi amintesc cu placere de toate retetele bunicii, cu carne si prune ori gutui.
Mi-au ramas pe dulapul din sufragerie, asezate acolo din miezul toamnei si rasucite din cand în cand, sa nu se paleasca pe partea pe care stau, cateva gutui parfumate. Îmbracate înca în puful lor si cu o frunzulita uscata ca hartia, sa le-aduca aminte de copacul falnic din care le-am cules. Pe suratele lor le-am pus, pe rand, în cana de vin fiert de baut în zilele friguroase de iarna.
Dar pentru acestea care stau, cuminti, la marginea dulapului, pentru acestea am alta „întovarasire” în gand. Le-oi pregati într-o mancare cu carne de pasare si sos dulce, smantanos.
Ai trebuinta de o pasare de curte (un pui „batran” de-acu') de-un kilogram, 100 g unt, cateva linguri de faina, un pahar si jumatate de lapte, un sfert de kil de smantana, doua-trei linguri de zahar si un kil jumate
de gutui.
Afla pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei savuroase RETETE ROMANESTI.

Totusi, eu îmi amintesc cu placere de toate retetele bunicii, cu carne si prune ori gutui.

Mi-au ramas pe dulapul din sufragerie, asezate acolo din miezul toamnei si rasucite din cand în cand, sa nu se paleasca pe partea pe care stau, cateva gutui parfumate. Îmbracate înca în puful lor si cu o frunzulita uscata ca hartia, sa le-aduca aminte de copacul falnic din care le-am cules.

Pe suratele lor le-am pus, pe rand, în cana de vin fiert de baut în zilele friguroase de iarna.

Dar pentru acestea care stau, cuminti, la marginea dulapului, pentru acestea am alta „întovarasire” în gand. Le-oi pregati într-o mancare cu carne de pasare si sos dulce, smantanos.Ai trebuinta de o pasare de curte (un pui „batran” de-acu') de-un kilogram, 100 g unt, cateva linguri de faina, un pahar si jumatate de lapte, un sfert de kil de smantana, doua-trei linguri de zahar si un kil jumate de gutui.
 

Afla pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei savuroase RETETE ROMANESTI.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

(P) Unde găsesți cadouri cu stil pentru bărbați cu gusturi fine. Aici ai cele mai bune idei și cele mai accesibile prețuri

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Legatura dintre Alexandra Cuhuteac și Anișoara Dabija: "Nu am cuvinte. Să zică dușmanii ce or vrea, ai întrecut cele mai...". Toți cei care au văzut sunt pur și simplu uimiți 

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Andreea Mantea, anunț surprinzător în legătură cu Marea Finală. Ce se întâmplă cu premiul: ,,Pentru prima dată în istoria “Casa iubirii”

Un microbuz cu români, implicat într-un accident mortal pe autostrada A4 din Germania


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies