Cu aluaturile dulci patrundem in zona gusturilor cizelate. Mancam placinte, foitaje, cornulete si alte cofeturi, nu doar pentru ca organismul are nevoie de zahar - e clar ca ele ne plac!
Asa de mult incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si patiseria, cu rol esential in diplomatia culinara. N-am sa va indemn insa sa mergeti la cofetarie in zori de zi. Mai bine notati-va o reteta din Campeni, capitala motilor, locul in care in 1782, precedand rascoala lui Horia, Closca si Crisan, s-a petrecut un incident cunoscut sub numele de „spargerea butilor de la Campeni”.
Era un prim semn de revolta.
Am amintit acest moment din istoria tumultuoasa a Ardealului pentru ca reteta de azi se pregateste cu... vin.
Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.
Afla cum se prepara AICI aceasta reteta.
Asa de mult incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si patiseria, cu rol esential in diplomatia culinara.
N-am sa va indemn insa sa mergeti la cofetarie in zori de zi. Mai bine notati-va o reteta din Campeni, capitala motilor, locul in care in 1782, precedand rascoala lui Horia, Closca si Crisan, s-a petrecut un incident cunoscut sub numele de „spargerea butilor de la Campeni”.
Era un prim semn de revolta. Am amintit acest moment din istoria tumultuoasa a Ardealului pentru ca reteta de azi se pregateste cu...
vin.
Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.
Afla cum se prepara AICI aceasta reteta. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro