Reteta zilei de joi: Aschii cu vin (retete romanesti pe gustul tau)


Cu aluaturile dulci patrundem in zona gusturilor cizelate. Mancam placinte, foitaje, cornulete si alte cofeturi, nu doar pentru ca organismul are nevoie de zahar - e clar ca ele ne plac!

 

Asa de mult incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si patiseria, cu rol esential in diplomatia culinara. N-am sa va indemn insa sa mergeti la cofetarie in zori de zi. Mai bine notati-va o reteta din Campeni, capitala motilor, locul in care in 1782, precedand rascoala lui Horia, Closca si Crisan, s-a petrecut un incident cunoscut sub numele de „spargerea butilor de la Campeni”.
Era un prim semn de revolta. Am amintit acest moment din istoria tumultuoasa a Ardealului pentru ca reteta de azi se pregateste cu... vin.
Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.
Afla cum se prepara AICI aceasta reteta.

Asa de mult incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si patiseria, cu rol esential in diplomatia culinara. N-am sa va indemn insa sa mergeti la cofetarie in zori de zi. Mai bine notati-va o reteta din Campeni, capitala motilor, locul in care in 1782, precedand rascoala lui Horia, Closca si Crisan, s-a petrecut un incident cunoscut sub numele de „spargerea butilor de la Campeni”. 
Era un prim semn de revolta. Am amintit acest moment din istoria tumultuoasa a Ardealului pentru ca reteta de azi se pregateste cu... vin.

Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.

Afla cum se prepara AICI aceasta reteta.

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate

Alimente care reduc riscul de cancer de sân! Recomandările nutriționistului!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri