Cu aluaturile dulci patrundem in zona gusturilor cizelate. Mancam placinte, foitaje., cornulete si alte „cofeturi” nu doar pentru ca organismul are nevoie de zahar. E clar ca ele ne plac.
Asa de mult, incat am inventat institutii de rasfat: cofetaria si placintaria (cu rol esential in doplomatia culinara).
N-am sa va trimit insa la cofetarie, ci am sa va indemn sa va notati reteta unui preparat din chiar „capitala” Tarii Motilor, Campeni, locul unde, in 1782, precedand rascoala lui Horea, Closca si Crisan, a avut loc un incident cunoscut sub numele de „spargerea butilor de la Campeni”. Era semnul unei revolte...
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ai trebuinta de: 200 g faina, 4 galbenusuri, o lingura de zahar pudra, o lingurita de otet, 50 ml vin, sare, 200 g untura.
Cum se procedeaza: