Reteta traditionala de Craciun! Haioase din aluat cu osanza


Haioase din aluat cu osanza fac parte din retetele traditionale de Craciun si se servesc cu drag de cei dragi. Osanza, obtinuta de la porcul sacrificat de Craciun, este un ingredient ideal pentru aceasta prajitura.

Pregatire aluat cu osanza pentru haiose

Prima data ne ocupam de osanza. Si ne ocupam, nu gluma, pentru ca trebuie curatata. Osanza trebuie sa fie rece bine, altfel se prelucreaza mai greu. Osanza este grasimea dintre intestinele porcului si are diverse pielite (ca un pergament) si fire si firisoare de cate trebuie curatata. Se pune pe o scandura si se rade cu cutitul. Asa se face cu toata cantitatea. Pielitele se arunca. Bucata mea nu a fost prea curata asa ca din 750 g mi-a ramas doar 550. Dupa curatare se da prin tocatorul de carne pe discul cu gaurelele  cele mai mici. Se macina extrem de usor.

Citeste reteta completa pe wowbiz.ro


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscop

Mihai Voropchievici: Topul zodiilor de femei care intimidează bărbații! În fața lor uiți totul

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri