Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!

Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!
Reteta simpla: Prajitura cu ciocolata, caramel si biscuiti!

Desertul acesta este varianta perfecta daca vrei sa pregatesti o prajitura simpla, cu putine ingrediente.

 

INGREDIENTE:
Pentru blat: 170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema: 400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine
Pentru topping: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
MOD DE PREPARARE:
Se pune intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.
Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit.
Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii. Pofta buna!
Sursa: A1.ro

INGREDIENTE:

Pentru blat: 170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun

Pentru crema: 400 g lapte condensat
60 g unt
60 g zahar brun
1 lingura miere de albine

Pentru topping: 100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte

MOD DE PREPARARE:


Se pune intr-un bol faina, zaharul

si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava. Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.


Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii. Pofta buna!

Sursa: A1.ro

 



Citește și:

Mușcătura de purice. Cum să o recunoaștem și să o tratăm corect

Moment de neuitat pentru Jean de la Craiova. Artistul s-a botezat în Iordan, în Țara Sfântă: „A fost revelator.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

El știe unde e Dani Mocanu! Ce se întâmplă acum cu artistul și evenimentele la care urma să cânte, în timp ce poliția îl caută în toată România

Cristian Botgros a recurs la o mișcare NEAȘTEPTATĂ înainte să fie audiat în cazul morții Andreei Cuciuc: "Nu pot pierde pentru că...". Cum și-a pregătit "terenul" și cine l-a sfătuit pe nepotul lui Nicolae Botgros să facă asta? NU VEI CREDE

VIDEO Ultimele imagini cu Ștefania Szabo în viață, doctorița moartă în Spitalul din Buzău. Scandalul în care a fost implicată înainte să moară

Un nou sezon exploziv „The Floor” începe în această seară, la 21:00, la Kanal D

Reduceri ULUITOARE de Black Friday!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies