Reteta savuroasa de zacusca de vinete! Trebuie sa o prepari si tu!

Reteta savuroasa de zacusca de vinete! Trebuie sa o prepari si tu!

Aceasta reteta de zacusca de vinete este simpla si foarte gustoasa. Iata cum se prepara.

 

Ingrediente:
- 10 kg. vinete
- 3,5 kg. ardei gras
- 3,5 kg. capia sau gogosari
- 500 g. morcovi rasi
- 3 kg. ceapa
- 1,5 litri ulei
- 2 litri bulion
- sare grunjoasa
- piper
- 1 lingura zahar
Etapa 1: Se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs. Se face acelasi lucru cu ardeii si gogosarii. Se incinge uleiul; se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins.
Etapa 2: Se adauga ardeii, capia sau gogosarii, trecuti prin masina de tocat si se amesteca totul bine.
Se lasa sa se dinstuie putin si se pun morcovii rasi.
Etapa 3: Se pune sare si piper dupa gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade bine, se adauga vinetele macinate si bulionul. Se amesteca intruna.
Etapa 4: Cand intreaga compozitie scade indeajuns iar uleiul se ridica la suprafata, zacusca e gata.
Etapa 5: Intre timp se pregatesc borcanele: se pun in cuptor la incalzit si se scot, cate unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si se aseaza sub paturi, la cald, pana cand se racesc.
Sursa

Ingrediente:

- 10 kg. vinete
- 3,5 kg. ardei gras
- 3,5 kg. capia sau gogosari
- 500 g. morcovi rasi
- 3 kg. ceapa
- 1,5 litri ulei
- 2 litri bulion
- sare grunjoasa
- piper
- 1 lingura zahar

Etapa 1: Se coc vinetele, se decojesc si se lasa la scurs.

Se face acelasi lucru cu ardeii si gogosarii. Se incinge uleiul; se toaca ceapa marunt si se prajeste in uleiul incins.

Etapa 2: Se adauga ardeii, capia sau gogosarii, trecuti prin masina de tocat si se amesteca totul bine. Se lasa sa se dinstuie putin si se pun morcovii rasi.

Etapa 3: Se pune sare si piper dupa gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade bine, se adauga vinetele macinate si bulionul. Se amesteca intruna.

Etapa 4: Cand intreaga compozitie scade indeajuns iar uleiul se ridica la suprafata, zacusca e gata.

Etapa 5: Intre timp se pregatesc borcanele: se pun in cuptor la incalzit si se scot, cate unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si se aseaza sub paturi, la cald, pana cand se racesc.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce a pățit Silvana Rîciu în timp ce mergea la priveghi la Ion Drăgan. Artista a mărturisit totul: “Ne-a ținut pe loc două ore.”

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Mărturisirile emoționante ale Larisei Iordache. De ce sărbătorile nu vor mai fi niciodată la fel pentru fosta gimnastă: „Unul dintre cele mai grele.”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate