Reteta saptamanii: Sardine la gratar cu marinata Chermoula, in stil marocan


Sardinele la gratar, umplute cu marinata Chermoula, tipic marocana, sunt un fel de mancare exotic, usor de preparat si care pot fi servite ca aperitiv la o cina sau ca o gustare la o simpla intalnire cu prietenii sau familia.

Ingrediente:

- 2 kg de sardine proaspete, filetate ca un fluture
- ulei de masline pentru ungerea pestelui

Pentru marinata Chermoula:

- un manunchi de corinadru, fara codite groase, tocat marunt
- 4 catei de usturoi, striviti sau tocati marunt
- 2 linguri cu boia de ardei iute
- 1 lingura cu chimion macinat
- 1 lingurita cu sare, sau mai multa, dupa gust
- 1 lingurita cu ghimbir ras (optional)
- 1/2 lingurita cu piper roz (optional)
- 1/4 lingurita cu firicele de sofran, maruntite
- 3 linguri cu ulei vegetal
- sucul de la o lamaie mica

Mod de preparare:

Spalati sardinele si uscati-le bine. Puneti-le deoparte.

Combinati ingredientele pentru marinata intr-un castron mic, adaugand mai mult ulei de masline sau zeama de lamaie pentru ca marinata sa aiba consistenta unei paste tartinabile.

Luati un file de peste, asezati-l cu partea cu piele pe un tocator si ungeti-l cu o lingurita de marinata. Asezati un alt file peste primul, de aceasta data cu partea cu piele in sus. Puneti deoparte, si continuati cu celelalte fileuri. Lasati pestele la marinat cel putin jumatate de ora si pregatiti gratarul. Daca vreti sa le frigeti mai tarziu, acoperiti sardinele si puneti-le in frigider.

incingeti gratarul. Ungeti perechile de fileuri pe ambele parti cu ulei de masline. Frigeti pestele la foc mediu, cateva minute pe fiecare parte.

Preparatul se serveste caldut sau la temperatura camerei.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Elena Ionescu a câștigat Survivor România! Publicul a decis prin vot

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri