Rețeta pentru Macarons ca în patiseriile franțuzești! Iată pașii pentru celebrul desert!


Macarons sunt cele mai iubite prăjiturele franțuzești, fiind extrem de iubite în orice colț al lumii.


In articol:

 

Macarons sunt cele mai iubite prăjiturele franțuzești, fiind extrem de iubite în orice colț al lumii. Deși nu conțin multe ingrediente, nu multe gospodine se pot lăuda cu macarons perfecți. Succesul preparării acestui desert este influențat atât de ingrediente, cât și de aparatură, fiind importantă totodată și priceperea persoanei care le prepară.

Ingrediente (18 macarons)

 

  • 150 g zahăr pudră
  • 80 g faină de migdale (sau migdale măcinate foarte fin)
  • 15 g cacao
  • 2 albușuri de ou la temperatura camerei
  • 2 linguri de zahăr tos
  • un praf de sare

Trebuie să aveți în vedere că pentru a obține cei mai buni macarons, este ideal sa folosiți făina de migdale.

Rețeta pentru Macarons

Citeste si: 3 rețete rapide și ușoare cu fructe de mare

Etapele pentru prepararea macarons sunt următoarele:

Rețeta pentru Macarons

Citeste si: Rețetă de mucenici muntenești! Cei mai gustoși mucenici fierți!

  1. Se va cerne făina de migdale, se adaugă zahărul pudră, alături de cacao, într-un bol încăpător.
    Trebuie amestecate foarte bine.
  2. Separați albușurile de gălbenușuri: este un amănunt foarte important, întrucât gălbenușul ar putea compromite rețeta.
  3. Mixați albușurile cu praful de sare și apoi adăugați treptat zahărul tos până obțineți o spumă consistentă.
  4. Adăugați treptat compozitia uscată în amestecul de albuș.
  5. Așază hârtia de copt în tavă.
  6. Mutați compozitia de macarons într-o pungă de plastic, pe care trebuie să o rupeți la un colț. 
  7. Încearcați să formați cercuri mici, distanțate.
  8. Observați dacă s-au format bule evidente. Indepărtați-le cu o scobitoare, iar apoi loviți tava de masă de cateva ori.
  9. Lăsați compoziția să se usuce la temperatura camerei pentru aproximativ două ore, până când nu se mai lipește de deget. 
  10. Preîncălziți cuptorul la maxim 150 de grade și introduceți tava cu macarons.
  11. După 7-8 minute, se formeaza ,,piciorușul de macarons”.
    Este momentul să scazi temperatura de coacere pentru încă 5 minute. Astfel, macarons vor rămâne moi în interior si crocanți în exterior. 
  12. Macarons trebuie lăsați la răcit cel puțin jumătate de oră. Se pot umple cu o cremă de ciocolată preparată în casă. 
  13. Așază-i pe un platou de prajituri care să aibă capac.
  14. Trebuie lăsați la răcit în frigider pentru minim cinci ore!

 


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Aproape 18.000 de elevi nu se vor mai duce fizic la școală din cauza infectărilor Covid-19. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri