Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Rețeta  pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea
Rețeta pastelor cu slănină afumată, roșii și brânză românească a lui chef Sorin Bontea

Chef Sorin Bontea a pregătit paste cu ingrediente românești.

Sorin Bontea este unul dintre cei mai îndrăgiți chefi din țară, iar atunci când nu este pe micile ecrane, chef Sorin Bontea împarte din rețetele sale delicioase cu urmăritorii din mediul online.

Care sunt ingredientele de care aveți nevoie pentru pastele lui chef Sorin Bontea

Citește și: Rețeta de pască fără aluat a lui chef Sorin Bontea! O rețetă rapidă și simplu de făcut: „Pentru această rețetă am nevoie ca toate ingredientele să fie la temperatura camerei.”

Citește și: Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea: „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

Chef Sorin Bontea  a explicat care sunt ingredientele pe care le folosește la rețeta pastelor cu ingrediente tradiționale, care sunt pașii pentru realizarea sosului, ce cantități folosește și de cât timp aveți nevoie pentru realizarea lor.

Ingrediente:

  • Slănină afumată
  • Paste
  • Sare
  • Piper
  • Ulei
  • Ciuperci
  • Roșii proaspete
  • Pătrunjel
  • Busuioc
  • Usturoi
  • Brânză

Citește și: Rugăciunea pe care trebuie să o rostești de Sfântul Ilie 2025: Acesta te ajută să depășești orice obstacol în viață- kanald.ro

Citește și: „Inima mea nu acceptă cât te-ai chinuit pe un pat de spital” Familia tânărului ucis de un luptător K1 își strigă durerea și cere să se facă dreptate- stirilekanald.ro

„Rețeta cu ingrediente românești va fi o combinație dintre slănină afumată, roșii, ciuperci, pătrunjel, usturoi, brânză românească maturată și, bineînțeles,  paste. Apa fierbe, am pus sare. Avem crăticioara în care punem puțin ulei de măsline, nu foarte mult, am slănină și își va lăsa și ea grăsimea. O prăjim un pic, vreau să fac slănina puțin crocantă. Nu facem multă grăsime, mai scot din ea. Pun usturoiul, doi căței tăiați, roșiile cherry, cam 500 de grame, tăiate în patru, pentru a-și lăsa tot sucul.

Sare punem la sfârșit, piper putem pune. Adăugăm ciupercile, 4 ciuperci mai măricele, tăiate.”,
a spus chef Sorin Bontea.

Cum prepară chef Sorin Bontea pastele

În timp ce pastele stau la fiert, timp de 9 minute, chef Sorin Bontea pregătește sosul, adăugând prima dată slănina, usturoiul, peste care adaugă roșiile, ciupercile, condimentele și apă de la paste.

După ce le-a adăugat în farfurie, chef Sorin Bontea rade peste ele brânză.  „Pentru că folosesc roșii proaspete am să pun puțin zahăr. Pun pastele la fiert, cam 200 de grame, le fierb cam 9 minute. Adaug peste sos apă de la paste și mai las cam 10 minute.  Pastele sunt aproape gata, vreau să le fierb și în sos, măcar un minut. Mai adaug apă de la paste, piper, sare, pătrunjel.
Puteți să puneți și busuioc, dar nu leuștean sau mărar. Întotdeauna amestec pastele, apoi la pun în farfurie. Pun deasupra brânză rasă românească. Sunt delicioase, încercați-le.”,
a mai spus chef Sorin Bontea.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Rețeta de cheesecake cu fidea scurtă a lui chef Sorin Bontea! „Atunci când cheesecake-ul este gata, se lasă la răcit în cuptor, apoi se pune în frigider pentru scurt timp.”

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Alertă maximă! A revenit CIUMA! Primul deces înregistrat în ultimii 18 ani! Autoritățile sunt ÎNGROZITE

Bomba zilei în SHOWBIZ! Condiția uluitoare pusă de Călin Geambașu în schimbul renunțării la proces. Ce i-a cerut artistul tatălui său: "Orgoliul încă nu îi permite un gest atât de simplu și firesc"

Eliminare șoc la „Tempting Fortune România”: O palmă l-a costat descalificarea: "Îmi pare rău şi imi cer scuze (…) M-a făcut să-mi pierd controlul…"

Lucian Viziru, dezvăluiri dureroase la 40 de întrebări cu Denise Rifai! “N-aveam voie să pierd! Odată m-a ras pe cap, altădată mi-a luat rachetele și le-a facut cadou adversarului meu (…)!”

Lacrimi și durere fără margini la înmormântarea Luizei, tânăra mamă de 24 de ani care a murit după o cezariană: „L-a pupat pe băiețel, i-am făcut și poze. Cu astea am rămas”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies