Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios


Hummusul Libanez este un fel de mâncare delicios, preferat de români în perioada postului.


In articol:

Hummusul Libanez este un preparat delicios, mai ales dacă ești fan al bucătăriei libaneze. Este un fel de mâncare pe care românii îl consumă mai mult în post, fiind extrem de sățios. Hummusul poate fi folosit și în anumite rețete rafinate, în combinație cu alte ingrediente, ca de exemplu carnea sau peștele (file de barbun cu hummus).

Hummusul nu este un preparat greu de făcut, doar obținerea texturii cremoase vă poate pune în dificultate. Asadar, haideți să vedem cum putem obține un hummus delicios în stil libanez.

Ustensile necesare: chopper electric sau blender, spatulă.

Citeste si: Buritto mexican, rețeta simplă și delicioasă! Gata în 20 de minute

reteta hummus libanez

Ingrediente 

  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de pastă de susan tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • 2 linguri ulei de măsline
  • un vârf de linguriță de boia de ardei dulce
  • un vârf de linguriță de turmeric
  • un vârf de linguriță de chimen măcinat
  • coriandru sau pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. În primul rând, trebuie să scurgeți tot năutul din conservă.
  2. Înlăturați cojile pe cât posibil. Nu este foarte plăcut acest pas, dar merită dacă vă doriți să obțineți o pastă de hummus fină.
  3. Puneți năutul într-un chopper sau blender, în funcție de ce aveți la îndemână, adăugați apoi pasta de susan, uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, chimen măcinat și sucul de lămâie.
  4. Amestecați foarte bine până reușiți să obțineți o pastă de hummus fină și cremoasă. Dacă aveți senzația că este prea uscat, adăugați puțină apă sau folosiți zeamă din conservă.
  5. Dacă vă doriți să obțineți un hummus mai cremos, adăugați ulei de măsline. Calitatea uleiului ales este foarte importantă, trebuie să luați în considerare că va mai trebui să turnați deasupra hummusului aproximativ 2 lingurițe la final.
  6. Puteți să adăugați turmeric, pudră de chimen sau boia de ardei, în funcție de preferințe.
  7. Puteți presăra pătrunjel sau coriandru proaspăt.
  8. reteta hummus libanez
  9. Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Hummusul libanez se poate servi cu pâine prăjită, lipie, sau o foccacia fierbinte și aromată.

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: La ce temperatură se coace cozonacul

Previziuni șocante! Ce vor păți, în curând, Prințul Harry și Meghan Markle

CITEȘTE: Rețeta de cozonac a lui chef Cătălin Scărlătescu

CITEȘTE: Cine este și ce vârstă RADU CONSTANTIN, iubitul Otnielei Sandu

PORTRET: Cine este, cu adevărat, DALIANA RĂDUCAN iubita lui Răzvan Simion

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

DESCOPERĂ: Secrete pentru un COZONAC pufos

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri