Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

reteta hummus libanez
Hummus Libanez

Hummusul Libanez este un fel de mâncare delicios, preferat de români în perioada postului.

Hummusul Libanez este un preparat delicios, mai ales dacă ești fan al bucătăriei libaneze. Este un fel de mâncare pe care românii îl consumă mai mult în post, fiind extrem de sățios. Hummusul poate fi folosit și în anumite rețete rafinate, în combinație cu alte ingrediente, ca de exemplu carnea sau peștele (file de barbun cu hummus).

Hummusul nu este un preparat greu de făcut, doar obținerea texturii cremoase vă poate pune în dificultate. Asadar, haideți să vedem cum putem obține un hummus delicios în stil libanez.

Ustensile necesare: chopper electric sau blender, spatulă.

Citeste si: Buritto mexican, rețeta simplă și delicioasă! Gata în 20 de minute

reteta hummus libanez

Ingrediente 

  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de pastă de susan tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • 2 linguri ulei de măsline
  • un vârf de linguriță de boia de ardei dulce
  • un vârf de linguriță de turmeric
  • un vârf de linguriță de chimen măcinat
  • coriandru sau pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. În primul rând, trebuie să scurgeți tot năutul din conservă.
  2. Înlăturați cojile pe cât posibil.
    Nu este foarte plăcut acest pas, dar merită dacă vă doriți să obțineți o pastă de hummus fină.
  3. Puneți năutul într-un chopper sau blender, în funcție de ce aveți la îndemână, adăugați apoi pasta de susan, uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, chimen măcinat și sucul de lămâie.
  4. Amestecați foarte bine până reușiți să obțineți o pastă de hummus fină și cremoasă. Dacă aveți senzația că este prea uscat, adăugați puțină apă sau folosiți zeamă din conservă.
  5. Dacă vă doriți să obțineți un hummus mai cremos, adăugați ulei de măsline. Calitatea uleiului ales este foarte importantă, trebuie să luați în considerare că va mai trebui să turnați deasupra hummusului aproximativ 2 lingurițe la final.
  6. Puteți să adăugați turmeric, pudră de chimen sau boia de ardei, în funcție de preferințe.
  7. Puteți presăra pătrunjel sau coriandru proaspăt.
  8. reteta hummus libanez
  9. Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Hummusul libanez se poate servi cu pâine prăjită, lipie, sau o foccacia fierbinte și aromată.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a pregătit Cristina Șișcanu pentru venirea lui Moș Nicolae. Prezentatoarea a povestit ce a făcut în Ajun de sărbătoare: “A fost una dintre cele mai frumoase zile pentru mine.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Mesajul emoționant al lui Culiță Sterp cu ocazia aniversării tatălui său: “Nu sunt în măsură să te judec pentru alegerile tale.”

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies