Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

reteta hummus libanez
Hummus Libanez

Hummusul Libanez este un fel de mâncare delicios, preferat de români în perioada postului.

Hummusul Libanez este un preparat delicios, mai ales dacă ești fan al bucătăriei libaneze. Este un fel de mâncare pe care românii îl consumă mai mult în post, fiind extrem de sățios. Hummusul poate fi folosit și în anumite rețete rafinate, în combinație cu alte ingrediente, ca de exemplu carnea sau peștele (file de barbun cu hummus).

Hummusul nu este un preparat greu de făcut, doar obținerea texturii cremoase vă poate pune în dificultate.

Asadar, haideți să vedem cum putem obține un hummus delicios în stil libanez.

Ustensile necesare: chopper electric sau blender, spatulă.

Citeste si: Buritto mexican, rețeta simplă și delicioasă! Gata în 20 de minute

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

reteta hummus libanez

Ingrediente 

  • 1 conservă de năut (de 400 g)
  • 2 linguri de pastă de susan tahini
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 20 ml ulei de măsline extravirgin
  • 2 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță chimen măcinat
  • sare și piper după gust

pentru servit

  • 2 linguri ulei de măsline
  • un vârf de linguriță de boia de ardei dulce
  • un vârf de linguriță de turmeric
  • un vârf de linguriță de chimen măcinat
  • coriandru sau pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  1. În primul rând, trebuie să scurgeți tot năutul din conservă.
  2. Înlăturați cojile pe cât posibil. Nu este foarte plăcut acest pas, dar merită dacă vă doriți să obțineți o pastă de hummus fină.
  3. Puneți năutul într-un chopper sau blender, în funcție de ce aveți la îndemână, adăugați apoi pasta de susan, uleiul de măsline, sare, piper, usturoi, chimen măcinat și sucul de lămâie.
  4. Amestecați foarte bine până reușiți să obțineți o pastă de hummus fină și cremoasă. Dacă aveți senzația că este prea uscat, adăugați puțină apă sau folosiți zeamă din conservă.
  5. Dacă vă doriți să obțineți un hummus mai cremos, adăugați ulei de măsline. Calitatea uleiului ales este foarte importantă, trebuie să luați în considerare că va mai trebui să turnați deasupra hummusului aproximativ 2 lingurițe la final.
  6. Puteți să adăugați turmeric, pudră de chimen sau boia de ardei, în funcție de preferințe.
  7. Puteți presăra pătrunjel sau coriandru proaspăt.
  8. reteta hummus libanez
  9. Citeste si: Rețetă de creme brulee. Învață secretele unui desert preferat de patiseri

Hummusul libanez se poate servi cu pâine prăjită, lipie, sau o foccacia fierbinte și aromată.

 



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Cum a aflat Alin Oprea că a fost înșelat de fosta soție? Artistul a dezvăluit de ce a ținut totul ascuns timp de 2 ani: „Mi s-a făcut rău, am stat câteva ore la perfuzii. Mi-am mai revenit și am tăcut.”

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi și Sebastian, la un pas de altercație în Casa iubirii! „Vrei să te cerți cu mine?” Aflați ce tensiuni fără precedent se vor isca între cei doi concurenți, vineri, 17 mai, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies