Reteta delicioasa pentru tine: chec simplu cu drojdie! Uite cum se face!


Reteta delicioasa pentru tine: chec simplu cu drojdie! Uite cum se face!

Aceasta este cea mai simpla reteta de chec pe care o vei face vreodata. Si iti garantam ca este delicioasa.

 

Chef Adi Hadean scrie pe blogul sau cum se face cel mai simplu chec.
"Am pus drojdia la crescut, cu putin lapte si o piscatura de zahar.
Am batut trei oua cu 100 de grame de zahar si o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece (daca va place mai dulce, puneti 120-140 de grame, pentru noi a fost perfect asa).
Am cernut 180 de grame de faina peste maglavaisul de mai sus.
Am turnat in vas 100 de mililitri de lapte caldut.
Am adaugat drojdia.
Am batut amestecul cu mixerul, adaugand o piscatura de sare.
Am tavalit prin faina o mana zdravana de visine din compot (le-am lasat la scurs dar s-au dovedit a fi oricum destul de grele, visinele proaspete sau cele deshidratate sunt mai “ascultatoare”) si doua linguri de migdale tocate cu cutitul.
Le-am pus in aluat si le-am amestecat usor (aluatul e moale, curge din lingura).
Un truc simplu: daca vrei ca hartia de copt sa stea cum o pui, fara sa se ridice pe la colturi,  sifoneaz-o bine inainte de folosire.
Am pus hartia de copt intr-o tava mica de chec (10 felii bunicele ies din ea).
Am turnat compzitia in tava.
Am copt checul 25 de minute la 180 de grade si 25 de minute la 130 de grade Celsius, in cuptorul incalzit doar de jos. Cuptorul a fist incalzit din vreme. Temperatura mare e pentru a asigura cresterea si crusta, cea mica e pentru stabilizare.
Am scos checul dupa ce a trecut testul scobitorii.
L-am pudrat cu zahar chiar inainte de a se raci total.", scrie Chef Adi Hadean pe blog.

Chef Adi Hadean scrie pe blogul sau cum se face cel mai simplu chec.

"Am pus drojdia la crescut, cu putin lapte si o piscatura de zahar.

Am batut trei oua cu 100 de grame de zahar si o lingura de ulei de floarea soarelui presat la rece (daca va place mai dulce, puneti 120-140 de grame, pentru noi a fost perfect asa).

Am cernut 180 de grame de faina peste maglavaisul de mai sus.

Am turnat in vas 100 de mililitri de lapte caldut.

Am adaugat drojdia.

Am batut amestecul cu mixerul, adaugand o piscatura de sare.

Am tavalit prin faina o mana zdravana de visine din compot (le-am lasat la scurs dar s-au dovedit a fi oricum destul de grele, visinele proaspete sau cele deshidratate sunt mai “ascultatoare”) si doua linguri de migdale tocate cu cutitul.

Le-am pus in aluat si le-am amestecat usor (aluatul e moale, curge din lingura).

Un truc simplu: daca vrei ca hartia de copt sa stea cum o pui, fara sa se ridice pe la colturi,  sifoneaz-o bine inainte de folosire.

Am pus hartia de copt intr-o tava mica de chec (10 felii bunicele ies din ea).

Am turnat compzitia in tava.

Am copt checul 25 de minute la 180 de grade si 25 de minute la 130 de grade Celsius, in cuptorul incalzit doar de jos. Cuptorul a fist incalzit din vreme. Temperatura mare e pentru a asigura cresterea si crusta, cea mica e pentru stabilizare.

Am scos checul dupa ce a trecut testul scobitorii.

L-am pudrat cu zahar chiar inainte de a se raci total.", scrie Chef Adi Hadean pe blog.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri