Reteta delicioasa de tort cu ciocolata neagra si migdale!


Acest tort este delicios daca il servesti alaturi de frica, inghetata de vanilie sau iaurt inghetat.

 

200g de unt moale
400g ciocolata neagra topita
6 oua mari, separat albusul de galbenus
225g zahar
Jumatate de lingurita de extract de vanilie
1 lingurita extract de migdale
150g migdale macinate
150g zmeura proaspata
Pentru ganaj
200ml de frisca
200g ciocolata neagra maruntita
Mod de preparare
1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru a face tortul, topeste untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie. Bate galbenusurile de ou si zaharul cu un mixer, apoi adauga vanilia si extractul de migdale. Intr-un vas separat, folosind un mixer electric, bate albusurile de ou pana cand devin tari.
2. Adauga amestecul de unt si ciocolata si migdalele in amestecul de galbenusuri si zahar. Amesteca usor. Incorporeaza albusurile. Adauga intr-o tava cu diametrul de 23cm, tapetata cu hartie de copt, si coace timp de 45 de minute. Dupa ce s-a racit, lasa la frigider timp de o ora de minute.
3. Pentru a face ganajul, pune smantana intr-un vas mediu si adu in punctul de fierbele. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Lasa la topit, apoi amesteca bine pana cand se ingroasa. Pune pe tort si adauga zmeura proaspata.
Sursa

Ingrediente

200g de unt moale
400g ciocolata neagra topita
6 oua mari, separat albusul de galbenus
225g zahar
Jumatate de lingurita de extract de vanilie
1 lingurita extract de migdale
150g migdale macinate
150g zmeura proaspata

Pentru ganaj

200ml de frisca 
200g ciocolata neagra maruntita

Mod de preparare


1. Incalzeste cuptorul la 180 de grade. Pentru a face tortul, topeste untul si ciocolata intr-un vas la bain-marie. Bate galbenusurile de ou si zaharul cu un mixer, apoi adauga vanilia si extractul de migdale. Intr-un vas separat, folosind un mixer electric, bate albusurile de ou pana cand devin tari.

2. Adauga amestecul de unt si ciocolata si migdalele in amestecul de galbenusuri si zahar. Amesteca usor. Incorporeaza albusurile. Adauga intr-o tava cu diametrul de 23cm, tapetata cu hartie de copt, si coace timp de 45 de minute. Dupa ce s-a racit, lasa la frigider timp de o ora de minute.

3. Pentru a face ganajul, pune smantana intr-un vas mediu si adu in punctul de fierbele. Ia de pe foc si adauga ciocolata. Lasa la topit, apoi amesteca bine pana cand se ingroasa. Pune pe tort si adauga zmeura proaspata.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

COVID-19 România! În Focșani rata de infectare a scăzut considerabil

BOMBĂ în showbiz! Ce a aflat Alin Oprea despre trecutul soției este incredibil!

Jo și Juno și-au spus "ADIO" definitiv! "Îmi doresc foarte mult..."

Care e temperatura normală a corpului. Când trebuie să te îngrijorezi

EXCLUSIV! Berna de la „Puterea Dragostei”, legătură secretă cu Dan Bilzerian?!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 3 decembrie 2020! Nativii zodiei Leu au probleme de sănătate!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri