Reteta delicioasa de sorbet de rubarba si capsuni!

Reteta delicioasa de sorbet de rubarba si capsuni!
Reteta delicioasa de sorbet de rubarba si capsuni!

Daca ai pofta de ceva bun, chef Adi Hadean iti recomanda un sorbet delicios cu capsuni si rubarba!

 

Aveti nevoie de: 3/4 cana zahar, 1/2 cana apa, 1 lingura zeama de lamaie, 3 tije de rubarba, curatate si feliate, 1/2 kg capsune proaspete, curatate si taiate in jumatate, 1 praf de sare, 1 lingura rom alb (sau o lingura din lichiorul preferat, dupa dorinta).
Combinati apa, zaharul si zeama de lamaie intr-un vas si puneti pe foc. Dati in clocot si fierbeti putin pana se topeste zaharul.
Adaugati fructele si un praf de sare si continuati sa fierbeti pana acestea se inmoaie, aproximativ 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi transferati amestecul intr-un blender si pasati-l bine. Treceti amestecul printr-o sita pentru un sorbet mai fin si adaugati romul alb sau lichiorul dorit. Turnati baza de sorbet intr-o caserola si dati la congelator pentru cateva ore, avand grija sa amestecati de 2-3 ori in sorbet pe masura ce se congeleaza doar pentru a va asigura ca desertul final e cat se poate de fin.
Daca aveti masina de inghetata lucrurile sunt mult mai simple din punctul asta de vedere.
Sursa: AdiHadean.ro

Aveti nevoie de: 3/4 cana zahar, 1/2 cana apa, 1 lingura zeama de lamaie, 3 tije de rubarba, curatate si feliate, 1/2 kg capsune proaspete, curatate si taiate in jumatate, 1 praf de sare, 1 lingura rom alb (sau o lingura din lichiorul preferat, dupa dorinta).



Combinati apa, zaharul si zeama de lamaie intr-un vas si puneti pe foc. Dati in clocot si fierbeti putin pana se topeste zaharul. Adaugati fructele si un praf de sare si continuati sa fierbeti pana acestea se inmoaie, aproximativ 10 minute. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca apoi transferati amestecul intr-un blender si pasati-l bine. Treceti amestecul printr-o sita pentru un sorbet mai fin si adaugati romul alb sau lichiorul dorit.
Turnati baza de sorbet intr-o caserola si dati la congelator pentru cateva ore, avand grija sa amestecati de 2-3 ori in sorbet pe masura ce se congeleaza doar pentru a va asigura ca desertul final e cat se poate de fin. Daca aveti masina de inghetata lucrurile sunt mult mai simple din punctul asta de vedere.

Sursa: AdiHadean.ro

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Tehnologia în Bucătărie: Cum Preferințele Consumatorilor Schimbă Industria Electrocasnicelor Inteligente

Cum arăta Laura Vicol, acum 10 ani. Imaginile au rămas pe internet, deși ea e acum ”alt om”

Liviu Guță îi dă replica lui Culiță Sterp. Ce l-a deranjat la declarațiile făcute de colegul său de breaslă: „Nu mi se pare corect”

Cine este celebra interpretă de muzică de petrecere care intră în Casa Iubirii

Ce semne a primit Claudiu Molnar, după decesul soției sale: „A aprins-o în dormitor...”

Fırat Tanış, care joacă rolul Pierre în serialul Aziz, apariție emoționantă alături de superba lui fiică! Iată cum a fost surprins celebrul actor în compania celei mai importante persoane din viața sa

VIDEO „Ne este foarte frică”. Măcelul din Urziceni. Atacatorii au fost capturați


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies