Reteta delicioasa de gogosi cu lapte batut! Au gustul copilariei!


Daca ti-e pofta de ceva bun, incearca aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
200 gr iaurt sau lapte batut
150 gr faina
1 ou
un virf de lingurita de sare
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingurita rasa de praf de copt
zahar praf vaniliat pentru pudrat
Preparare:
Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul, sare si coaja de lamiie rasa, se adauga fina deja amestecata cu praful de copt si se bat cu lingura pina se incorporeaza foarte bine. Se pune pe foc (dar nu direct pe flacara) o cratita de 1 l cu 1/2 l de ulei ca sa se infierbinte
Gogosile trebuie coapte rapid caci altfel praful de copt reactioneaza cu iaurtul. Aluatul se umfla si creste inainte ca sa ajunga in uleiul fierbinteceea ce nu trebuie sa se intimple, aluatul trebuie sa creasca in timp ce il puneti la prajit.
Se pune o bucatica de aluat cit un bob de porumb in ulei ca sa facem proba daca este destul de incins si daca acesta se ridica imediat la suprafata este perfect. Se ia cite o lingurita de aluat numai din marginea acestuia fara sa il mai amestcam si punem aluatul in uleiul fierbinte.
Se pun atitea cite incap, nu le inghesuiti (nota mea: mai intii pentru ca nu au loc sa se prajeasca bine si mai apoi pentru ca aluatul raceste /scade temperatura uleiului chiar si cu putine grade dar se simte si gogosile in loc sa se prajeasca rapid vor sta mai mult timp in ulei si vor absorbi ulei in exces).
Se coc cite 2-3 minute pe fiecare parte pina cind se rumenesc (unele se intorceau singure cind erau rumenite pe o parte). Se scot din ulei si se pun la scurs pe hirtie care absoarbe grasimea in exces iar cind sunt gata se pudreaza cu zahar praf vaniliat.
Sursa

Ingrediente

200 gr iaurt sau lapte batut 
150 gr faina
1 ou
un virf de lingurita de sare
coaja rasa de la o jumatate de lamaie
1 lingurita rasa de praf de copt
zahar praf vaniliat pentru pudrat

Preparare:

Iaurtul sau laptele batut se amesteca bine cu oul, sare si coaja de lamiie rasa, se adauga fina deja amestecata cu praful de copt si se bat cu lingura pina se incorporeaza foarte bine. Se pune pe foc (dar nu direct pe flacara) o cratita de 1 l cu 1/2 l de ulei ca sa se infierbinte

Gogosile trebuie coapte rapid caci altfel praful de copt reactioneaza cu iaurtul. Aluatul se umfla si creste inainte ca sa ajunga in uleiul fierbinteceea ce nu trebuie sa se intimple, aluatul trebuie sa creasca in timp ce il puneti la prajit.

Se pune o bucatica de aluat cit un bob de porumb in ulei ca sa facem proba daca este destul de incins si daca acesta se ridica imediat la suprafata este perfect. Se ia cite o lingurita de aluat numai din marginea acestuia fara sa il mai amestcam si punem aluatul in uleiul fierbinte. 

Se pun atitea cite incap, nu le inghesuiti (nota mea: mai intii pentru ca nu au loc sa se prajeasca bine si mai apoi pentru ca aluatul raceste /scade temperatura uleiului chiar si cu putine grade dar se simte si gogosile in loc sa se prajeasca rapid vor sta mai mult timp in ulei si vor absorbi ulei in exces). 
Se coc cite 2-3 minute pe fiecare parte pina cind se rumenesc (unele se intorceau singure cind erau rumenite pe o parte). Se scot din ulei si se pun la scurs pe hirtie care absoarbe grasimea in exces iar cind sunt gata se pudreaza cu zahar praf vaniliat.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Horoscopul saptamanii

Horoscop Camelia Pătrășcanu pentru săptămâna 14 - 20 octombrie. Zodiile care vor avea o săptămână dificilă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri