Reteta delicioasa! Cea mai buna ciorba de post taraneasca


Ciorba de post taraneasca, cu legume este o reteta traditionala, care te va cuceri cu aroma ei. Acest preparat culinar ofera culoare meniului de post datorita legumelor pe care le contine.

Ingrediente pentru ciorba de post cu legume

2 cartofi mari

1 morcov

o ceapa

4-5 linguri de mazare

un sfert de varza alba (mica)

2-3 rosii sau cateva linguri de bulion

o radacina de patrunjel

2-3 linguri de ulei

sare si piper (dupa gust)

o legatura mica de frunze de patrunjel

pentru acrit se poate folosi otet, bors sau sare de lamaie

Cum sa prepari ciorba de post


Se curata ceapa si se taie solzisori, dupa care se pune in oala si se caleste putin in ulei. Cartofii, morcovul si radacina de patrunjel se spala, se curata si se taie cubulete. Se spala si varza, apoi se taie fideluta.

Peste ceapa se adauga morcovul, radacina de patrunjel si putina apa, apoi se lasa la inabusit. Dupa cateva minute se adauga 4-5 cani de apa si se pun la fiert cartofii si varza. Se acopera vasul si se lasa la fiert, la foc mic. Daca folosesti mazare la conserva, o poti adauga in oala spre sfarsit. Dupa ce au fiert legumele se adauga si rosiile taiate sau bulionul, pentru a oferi o culoare placuta ciorbei de post. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se poate acri cu bors, otet sau cu sare de lamaie. Dupa ce ai oprit focul, taie marunt patrunjelul si presara deasupra ciorbei taranesti.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ella de la Puterea Dragostei, declaraţii şocante! "Cică eu am vrut să mă sinucid"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri